21.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η αρχή της Ινδίκτου στο Φανάρι

Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, κατά την Θεία Λειτουργία της εορτής της Ινδίκτου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, εν Συνοδική συγχοροστασία.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τελείται σήμερα η Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, της οποίας η πανίερη εικόνα φυλάσσεται στον Πατριαρχικό Ναό. 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη, από το 1989, και στην προσευχή υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και έτσι αναγνώστηκε το καθιερωμένο Πατριαρχικό Μήνυμα. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ινδίκτου, κατά την οποία αναγνώστηκε από τον Πατριάρχη, η νενομισμένη ευχή και Πράξη της νέας Ινδικτιώνος. 

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης υπέγραψε το σχετικό κείμενο στον Κώδικα της Μεγάλης Εκκλησίας και ακολούθως υπέγραψαν κατά σειρά όλοι οι παριστάμενοι Μητροπολίτες και Αρχιεπίσκοποι του Θρόνου.

Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, ο οποίος υπέγραψε και αυτός τον Κώδικα.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κώτσηρας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ