Free Porn
xbporn
25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους προεξάρχοντος του Αυστραλίας Μακαρίου

Φως Φαναρίου

Η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, στην οποία φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Πορταϊτίσσης, εόρτασε πανηγυρικά την Κοίμηση της Θεοτόκου, με το Ιουλιανό ημερολόγιο (15/28 Αυγούστου 2023).

Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Συλλειτούργησαν: ο Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος (βοηθός του Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου), ο Επίσκοπος Παλμύρας κ. Ιωάννης (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Ν. Υόρκης.

Μετά τον Εσπερινό και το Κτητορικό Μνημόσυνο, ανήμερα της εορτής, κατά το έθος προσήλθε στη Μονή Ιβήρων σύμπασα η Ιερά Κοινότης με τον Πρωτεπιστάτη Ιερομ. Στέφανο Χιλανδαρινό. Τους συνόδευε και ο καλεσμένος να προστεί της πανηγύρεως του Πρωτάτου, Επίσκοπος Σάββας της Εκκλησίας της Σερβίας. Παραβρέθηκαν ηγούμενοι Ιερών Μονών, μεταξύ των οποίων και Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος.

Στο τέλος της Τραπέζης ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μίλησε για την γιορτή και το πρόσωπο της Παναγίας και μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως είναι μεγάλη ευλογία για την Εκκλησία να προΐσταται της Ορθοδοξίας και ότι είναι αναντικατάστατος.

Στη συνέχεια εψάλη υπό πάντων η φήμη του Παναγιωτάτου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ