22.4 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα Κουσκουντζουκίου

Ι. Μητρόπολις Χαλκηδόνος

Προεξάρχοντος του πολιού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, ο οποίος εορτάζει τα ονομαστήρια του και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Ιώβ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δαφνουσίας κ. Σμαράγδου, πλαισιωμένων από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιο Καρατζά,τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. κ. Κωνσταντίνο Καγιάντελεν, τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και τον Ιερολ. Διάκονο κ. Αστέριο Μπαρντακτσή,τελέσθηκε πανηγυρικό Τρισαρχιερατικό συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Κουζγουντζουκίου, ο οποίος βρίσκεται στα παράλια του Βοσπόρου στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Στο Ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός.

Στο τέλος τελέσθηκε η αρτοκλασία και ευλογήθηκαν οι άρτοι υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των πιστών, οι οποίοι προσέτρεξαν στην χάρη του Αγίου απ’ όλη την Πόλη, και τους οποίους προσέφερε η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητας.

Τους ύμνους της ημέρας απέδωσε μελωδικότατα ο κ. Σταμάτιος Κίσσας, πρωτοψάλτης και ‘Αρχων πρωτομαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων ευχαρίστησε τον οικείο ποιμενάρχη για την φιλοξενία στην επαρχία του, αλλά και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, στο τέλος, καλωσόρισε τους υψηλούς επισκέπτες κι αφού τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και για την τιμή, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονα τα Έτη του να είναι πολλά και ο Άγιος Θεός να τον ενδυναμώνει στην διακονία που η Μητέρα Εκκλησία του έχει αναθέσει χαρίζοντας του ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εφοροεπιτροπής Κουζγουντζουκίου και ευχήθηκε η χάρις του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος να είναι πλούσια ιδιαίτερα σε όσους τον τιμούν φέροντας το όνομα του.

Στον περιποιημένο και όμορφο αύλειο χώρο της εκκλησίας η Κοινότητα παρέθεσε πλούσιο κέρασμα σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη του Ιερού Ναού.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ