21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πατριαρχική Χοροστασία στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου

Μεγαλώνυμος Κοινότης Σταυροδρομίου

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου.

Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Βίλνιους κ. Gintaras Grušas, Προέδρου του Συμβουλίου των εν Ευρώπη Επισκοπικών Συνόδων της ΡΚαθολικής Εκκλησίας τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν πιστοί από την Πόλη αλλά κι επισκέπτες από την Ελλάδα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Μέγας Σύγκελλος π. Ιάκωβος.

Ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Σταυροδρομίου Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών Σεβασμιότατος κ. Ανδρέας καλωσόρισε στην Κοινότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη ενώ ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Παπαλιάρης αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Εφοροεπιτροπής έκανε λόγο αφενός για τα έργα που πραγματοποιούνται στον περίβολο του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου για την αποκατάσταση των κελιών εκφράζοντας την επιθυμία να ξεναγηθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον εορτασμό του Ναού τον Νοέμβριου αλλά και για την προσπάθεια αξιοποίησης προς όφελος της κοινότητας και της Ομογένειας του κτιρίου που κάποτε στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο του Νανέ. Αφετέρου μίλησε για το έργο της συνέχισης λειτουργίας του συσσιτίου που έχει αναλάβει η Κοινότητα και για το Δημιουργικό Εργαστήρι.

Η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην αντιφώνησή του σημείωσε την σπουδαιότητα της εορτής και την ανάγκη ενότητας της εκκλησίας. Όπως οι τρεις υποστάσεις του Θεού είναι αδιαίρετες έτσι κι η χριστιανική εκκλησία αναπτύσσει διάλογο ενότητας σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δημιούργησε η διαφορετική ερμηνεία της θέσης του Αγίου Πνεύματος στη τριαδικότητα του Θεού.

Τέλος επαίνεσε για άλλη μία φορά το έργο που συντελείται στη Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου τόσο από τους κληρικούς, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τράλλεων κ. Βενιαμίν, π. Νικόδημο, όσο κι από την εφοροεπιτροπή.

Ο εορτασμός της ημέρας έκλεισε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού με την προσφορά εδεσμάτων και αφεψημάτων σε προσκεκλημένους και πιστούς.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ