24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (11-16 Μαΐου 2023)

Ακροάσεις (15-16 Μαΐου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της Περιφέρειας Ταταούλων, με την Ελλογιμ. κ. Αναστασία Μουμπαγιατζόγλου, εκπαιδευτικό, και την Ευγεν. κ. Μαρία Diril με τη θυγατέρα της Αναστασία, μαθήτρια, από την Πόλη.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομιού, με τον Πρόεδρο αυτής Εντιμ. κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, οι οποίοι προσέφεραν τον καθιερωμένο άρτο για την επικείμενη πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο, βοηθό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα, με τον ΡΚαθολικό κληρικό Πανοσιολ. κ. Χοσέ Ταουστάς, από την Κολομβία, καθώς και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Ειρηναίο Λαφτσή, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, με τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Ευάγγελο Καλλικάκη, από την Αλεξανδρούπολη.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Γεράσιμο Φραγκουλάκη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Γερμανίας. 

Tον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Στεργίου, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας, από τη Δεσκάτη.

Διαδοχικά τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Βαρθολομαίο και τον Ιερολ. Διάκονο κ. Κωνσταντίνο Μαυρομμάτη, κληρικούς της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, και τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Καγιάντελεν, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων τους. Για τον ίδιο σκοπό δέχθηκε τον Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Διακρούση και την Ευγεν. κ. Έλενα Παπουτσή, εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου. 

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Ανέστη Αρνόπουλο, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Αντωνιέττα, από το Παρίσι.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Κωνσταντίνο Σανταλτζίδη, από την Πόλη, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του.

Την Ευγεν. κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου και τους Εντιμ. κ. Γεώργιο Λουκαΐδη, Χρήστο Σενέκη και Κυριάκο Χατζηγιάννη, βουλευτές εκ Κύπρου, μέλη της Αντιπροσωπείας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που παρακολούθησε τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν στην Τουρκία. 

Την Ευγεν. κ. Veronika Lombardini, Γενική Πρόξενο της Σλοβακίας στην Πόλη.

Τον Εντιμ. κ. Maxim Vdovichenko, Πρόξενο της Ουκρανίας στην Πόλη.

Τον Μουσικολ. κ. Μιλτιάδη Παππά, Δεξιό Ιεροψάλτη του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ταξείμ, από την Πόλη.

Τον Εντιμ. κ. Χρυσόστομο Δαμδά, από την Ίμβρο.

Τον Εντιμ. κ. Αχιλλέα Χανίδη, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Ευαγγελία και τη θυγατέρα τους, από την Πόλη.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Δαφνουσίας κ. Σμάραγδο, στην Πασχαλινή εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Χαλκηδόνος, ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μοδίου και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Χαλκηδόνος, στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Βίκτωρα Copusciu, στην εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Raisa Avci (Bruhin), η οποία τελέστηκε από τον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σισλή,  το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023.

Από τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Βασίλειο Ιωαννίδη, κατά τη βάπτιση του τέκνου του ζεύγους Ηλία και Ευαγγελίας Ταουαντρός, που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κουσκουντζουκίου, το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023.

Ακροάσεις (12 Μαΐου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μεθόδιο Βολόστσενκο, Ι. Προΐστάμενο της Ουκρανοφώνου Κοινότητος της Πόλεως, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του. Για τον ίδιο σκοπό δέχθηκε και τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Επιφάνιο Καμιανόβιτς.

Tους Εντιμολ. Άρχοντες Μαΐστορα κ. Μιχαήλ Μαυρόπουλο και Δικαιοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Αθανάσιο (Σάκη) Κεχαγιόγλου, Δικηγόρο, από την Αθήνα.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Σταύρου Καλαϊτζάκη, θεολόγου και ιεροψάλτου, αποφοίτου της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία τελέστηκε από τον Ι. Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023. 

Ακροάσεις (11 Μαΐου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Tον Χωρεπίσκοπο των εν τη Πόλει Συροκαθολικών Αιδεσιμ. κ. Orhan Çanlı με συνεργάτες του με την ευκαιρία του Πάσχα.

Τον Μουσικολ. Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Σταμάτιο Κίσσα, με την θυγατέρα του, από την Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ