17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το ”ύστατο χαίρε” στον Καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλο

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ Θεσσαλονίκης, τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του Καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή της Καινής Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες και Καθηγητές Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος εκπροσώπησε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων. Επίσης, έλαβαν μέρος και πολλοί ιερείς.Συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, καθώς και άλλοι κληρικοί.

Πυκνό εκκλησίασμα συγγενών, συναδέλφων φίλων και μαθητών του εκλιπόντος συμμετείχε στην Αναστάσιμη Ακολουθία, κατά την οποία έψαλλε χορός καλλιφώνων ιεροψαλτών.

Εκ μέρους των παρισταμένων ομίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, μεταφέροντας τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Ομότιμος Καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και ο Πρωτοπρεσβύτερος και Καθηγητής της Καινής Διαθήκης π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης.

Καθόλη τη διάρκεια της Νεκρώσιμης Ακολουθίας ήταν διάχυτη η αναστάσιμη ατμόσφαιρα, καθώς ο εκλιπών δεν αναδείχθηκε μόνον κορυφαίος επιστήμονας και διδάσκαλος της Καινής Διαθήκης, αλλά και γνήσιος εκφραστής του μηνύματος της Αναστάσεως, το οποίο βιωματικώς μαρτυρούσε με τη χριστιανική ζωή του, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ