23.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Αι γενεαί πάσαι…” στην Ίμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

«Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη Ταφή Σου…» στην Ίμβρο, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ευαγγελίστρια Αγριδίων, την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2023.

Παρέστη ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Δένδιας.

Συμμετείχε πλήθος Ιμβρίων από το νησί και το εξωτερικό.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Ίμβρο τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη του κ. Δένδια στην Ίμβρο.

«Εκφράζω ως Ίμβριος, εκ μέρους όλων των Ιμβρίων και Τενεδίων, γιατί είμαστε αχώριστοι και ομοιοπαθείς, εκφράζω εκ μέρους όλων τη χαρά μας, τη συγκίνησή μας, αλλά και την ευγνωμοσύνη μας προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, ο οποίος, μέσα στα πάρα πολλά και βαρέα καθήκοντά του, βρήκε την ευκαιρία, τον χρόνο και τη διάθεση να πραγματοποιήσει μια έστω και ολιγόωρη επίσκεψη στον τόπο μας, να ενισχύσει τους ολίγους εναπομείναντες ομογενείς κατοίκους», ανέφερε.
«Επιλαμβάνομαι της ευκαιρίας για να επαινέσω τη θετική διάθεσή του για τα ελληνοτουρκικά. Προχθές ακόμη ακούσαμε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ πόσο ενδιαφέρεται και νοιάζεται για την καλή γειτονία Ελλήνων και Τούρκων».

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ