21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ετοιμασίες για την εορτή του Πάσχα στην Μητρόπολη Δέρκων

Το κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον από μέρους των γονέων και παιδιών για τη διάδοση του ρωμαίηκου θρησκευτικού πολιτισμού. Οι συναντήσεις μας γίνονται κάθε Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου.

Όλοι μαζί, παιδιά και γονείς, σαν μία μεγάλη οικογένεια, συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες των Κυριακών, της Μεγάλης Εβδομάδος, του Αγίου Πάσχα και σε όλα τα εκκλησιαστικά γεγονότα. Με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Απόστολου, το περασμένο Σάββατο του Λαζάρου τα παιδιά στόλισαν πασχαλινές λαμπάδες.

Στο τέλος, μοιράστηκαν σε όλους πασχαλινά κουλούρια, κόκκινα αυγά και φαναράκια για την ακολουθία του Επιταφίου, κατά την οποία θα ψάλλει τα εγκώμια η γυναικεία χορωδία του Μακροχωρίου, υπό την καθοδήγηση της Ιεροψάλτριας του Ναού Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Ευσταθίας Μανιά, του Ιεροψάλτου εκ Πατρών, Ευθυμίου Τζόλα και της Ιεροψάλτριας εκ Λιβάνου Joelle Kamel. Ο Μητροπολίτης και το Ιερατείο εύχονται σε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς Καλή Ανάσταση!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ