21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οδεύοντας προς το Πάσχα στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων 9 Απριλίου 2023, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη Βοσπόρου.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου. Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ευχή για την ευλογία των βαΐων, τα οποία και διένειμε στους πολλούς συμπροσευχομένους ενορίτες μας. Μεταξύ αυτών ήταν μέλη των δύο Εφοροεπιτροπών του Νεοχωρίου, με επικεφαλής τον Εντιμολ. κ. Παντελεήμονα Βίγκα, Άρχοντα Μεγάλο Χαρτοφύλακα, καθώς επίσης και προσκυνητές από διάφορα σημεία της Πόλης και από το εξωτερικό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην κατάμεστη από τους πιστούς Κοινοτική Αίθουσα, παρατέθηκε εόρτια δεξίωση, όπου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν ακόμα περισσότερο άπαντες, κλήρος και πιστός λαός του Θεού.

Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2023, μετά το πέρας της Ακολουθίας του Νυμφίου, στην Κοινοτική μας Αίθουσα δωρήθηκε από τον κ. Χρήστο Χαρίση και τη σύζυγό του στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης περίτεχνη εικόνα του Αγίου Αχμέτ.

Την αγία εικόνα παρέλαβε ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητάς μας, ο οποίος με λόγια κατάλληλα ευχαρίστησε τον κ. Χαρίση και την σύζυγό του, για την προσφορά τους και ευχήθηκε ο Κύριος της Ζωής να τους ευλογεί πλούσια με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η Κοινότητα Νεοχωρίου εύχεται σε όλους να συμμετάσχουμε και φέτος ενσυνείδητα, με αυτογνωσία και ταπείνωση, στα σωτήρια Πάθη του Κυρίου μας και να αξιωθούμε με υγεία και πνευματική ευφροσύνη να προσκυνήσουμε την Αγία Ανάστασή Του!

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

9 Nisan 2023 Dalların Pazarı ayini Metropolit Sn Athenagoras riyasetinde gerçekleşmiştir.

Ayin sonrası vakıf salonundaki buluşmada birçok kentten gelen müminler ile yortu ortamında sohbet gerçekleşmiş ve ikramlar paylaşılmıştır.

Bu vesile ile başlamakta olan Elem Haftasının önemi vurgulanmış ve hayırlara vesile olması temenni edilmiştir.

9 -10 ve 11 Nisan 2023 akşam duaları Yeniköy Panayia Kilisesinde devam etmiştir.

Kutsal salı akşamı özel bir uslupta okunan Kassianis duası bu yıl Baş mugannimiz Nikos Papageorgiou tarafından başarıyla yorumlanmıştır.

Vakıf salonunda gerçekleşen kısa törende hayırsever Hristo Harisis tarafından kilisemize bağışlanan Aziz Ahmet ikonası Peder Konstandinos’a teslim edilmiştir. Yönetim Kurulu adına hazırlanan teşekkür mektubu Başkan Yardımcısı Rea Kalfaoğlu tarafından okunup bağışı yapan Harisis çiftine teslim etmiştir. Bu anlamlı bağışları için tüm cemaatimiz adına kendilerine teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı ifade ederiz.

Herkese Mutlu Paskalyalar dileriz.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ