16.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Θεομητορική Εορτή του Ακαθίστου Ύμνου στην Κοινότητα Βαφεοχωρίου

Το Σάββατο του Ακαθίστου Ύμνου, 1η του αρξαμένου μηνός Απριλίου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Κοινότητάς μας ο Όρθρος της ως άνω Θεομητορικής εορτής, κατά τη διάρκεια του οποίου αναγνώστηκε ενώπιον της εφεστίου ιεράς εικόνος της Ευαγγελιστρίας, αντιγράφου της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας της Τήνου, ο Ακάθιστος Ύμνος, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος.

Ο άγιος Φιλαδελφείας με εμφανή την συγκίνηση διάβασε την Α΄ και την Δ΄ στάση του Ακαθίστου Ύμνου, ενώ ο υπογράφων και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερατικώς Προϊστάμενοι των Κοινοτήτων Βαφεοχωρίου και Νεοχωρίου, αντίστοιχα, διάβασαν με την σειρά τους την Β΄και την Γ΄ στάση.

Ακολούθησε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ο ιερουργών Ιεράρχης κ. Μελίτων, συνεπικουρούμενος από τους συλλειτουργούς του Ιερείς και διακονούμενος από τον Ιερολ. Διάκονο της Σειράς κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη, τέλεσε Πάνδημο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Πατριαρχών, Αρχιερέων, Ιερέων, Ιερομονάχων, Διακόνων, Ιεροψαλτών, Κτητόρων, Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών, Δωρητών, Συνδρομητών, Αφιερωτών, Εφοροεπιτρόπων, Εκπαιδευτικών, Ευτρεπιστών και Ενοριτών και πάντων των απανταχού της Γης αναπαυομένων ευσεβών τέκνων της Κοινότητος του Βαφεοχωρίου. Έψαλαν εμμελώς οι Μουσικολ. κ. Παναγιώτης Ρακτιβάν και κ. Αθανάσιος Λίγγας.

Πρό του «δι’ ευχών» ο συμπροσευχόμενος Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πατριαρχικός Επόπτης Βοσπόρου, προσφώνησε με θερμούς λόγους τον Σεβ. κ. Μελίτωνα, ενώ ο φιλοξενούμενος άγιος Φιλαδελφείας ευχαρίστησε τον Δεσπότη μας για την υποδοχή και την περιποίηση που του επιφύλαξε και στη συνέχεια απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα, κάνοντας λόγο για την διαχρονική προστασία που απολαμβάνουν οι Χριστιανοί παρά της Κυρίας Θεοτόκου και για την προσφορά των προσώπων εκείνων, που πύργωσαν την Κοινότητά μας και που αγωνίστηκαν, για να την παραδώσουν ζωντανή και ακέραιη σε μας τους επιγενομένους.

Η εορτή έκλεισε με την παράθεση δεξιώσεως στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού μας, όπου πραγματοποιήθηκε η διανομή των κολλύβων, προς μακαρισμό των ψυχών και δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους δύο Αρχιερείς, να λάβουμε την ευχή τους για μία ακόμη φορά και να χαρούμε με την παρουσία τους ανάμεσά μας.

† Αρχιμ. Τιμόθεος Ραϊλάκης Βρανάς
Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος
Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ