12.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στο Αγίασμα της Παναγίας Γκιόκσουγιου

Στο Ιστορικό Αγίασμα του Γενεσίου της Θεοτόκου στην περιοχή ΓκιοκΣου της Κοινότητος Κανδυλλί χοροστάτησε κατά της ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ καθώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι παράδοση να τελείται ο Ακάθιστος Ύμνος στο Ιερό αυτό προσκύνημα, πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιο Καρατζά και τον διάκονο κ. Αστέριο Μπαρντακτσή ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αιδεσιμ. Πρωτ. κ. Κων/νος Καγιάντελεν και ο Αιδεσιμ. Οικ. κ. Βασίλειος Κομνηνός. Εκκλησιάστηκαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκηδόνας Αρχών Ρεφερενδάριος της ΜτΧΕ κ. Ιωάννης Δεμιτζόγλου ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλεια του Αγιάσματος ως πρόεδρος και της Κοινότητας Κανδυλλί.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή ευάριθμων πιστών αλλά ιδιαίτερη χαρά έδωσε η παρουσία τελειόφοιτων μαθητών του Ζωγραφείου Λυκείου και των συνοδών καθηγητών τους.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους πιστούς κι αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και την σημασία που έχει στο γένος μας και προσωπικά στον καθένα μας. Αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή ευχήθηκε για το υπόλοιπο την Αγίας Τεσσαρακοστής και την είσοδο μας στην εβδομάδα των Αγίων Παθών και της Ενδόξου Αναστάσεως.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ