17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στη Λιθουανία

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποιεί από σήμερα, Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Λιθουανίας, κατόπιν προσκλήσεως της Πρωθυπουργού της χώρας Εξοχ. κυρίας Ingrida Šimonytė.

Ο Παναγιώτατος αφίχθη νωρίτερα το απόγευμα στον Διεθνή Αερολιμένα της Πρωτεύουσας Βίλνιους, όπου εκ μέρους της Κυβερνήσεως τον υποδέχθηκε ο Εξοχ. Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Egidijus Meilūnas, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες. Τον καλωσόρισαν, επίσης, ο Εξοχ. κ. Γρηγόριος Καραχάλιος, Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην χώρα, και ο Εντιμ. κ. Mehmet Apak, Αναπληρωτής επί κεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Πρεσβείας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Κατά την παραμονή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει κατ᾽ ιδίαν συναντήσεις με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λιθουανίας κ. Gitanas Nausėda, την Εξοχ. Πρωθυπουργό κυρία Šimonytė, την Εξοχ. Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κυρία Viktorija Čmilytė-Nilsen, στελέχη της Κυβερνήσεως, και άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες, καθώς και με τον Σεβ. Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Βίλνιους κ. Gintaras Grušas, Πρόεδρο των ΡΚ Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ευρώπης.

Επίσης, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων στον Αγώνα της Λιθουανικής Ανεξαρτησίας, θα παραστεί και θα ομιλήσει κατά την έναρξη διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και θα συναντηθεί με Ορθοδόξους Ιερείς και τους εκπροσώπους της Ελληνικής, της Ουκρανικής και της Λευκορωσικής Ορθοδόξου Κοινότητας.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Αυστρίας κ. Αρσένιος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, και ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ