18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ειδήσεις από την Ι. Μητρόπολη Ρεθύμνης (18 Φεβρουαρίου 2023)

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΟ 27ΕΤΕΣ ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κυρού ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το πρωί του Σαββάτου προ της Απόκρεω (Ψυχοσαββάτου), 18ης Φεβρουαρίου 2023, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος υπό Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου προκατόχου του, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου (Τζεδάκη), επί τη συμπληρώσει 27 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Θεοδώρου, στην πολυτίμητη προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και στην Εκκλησία Κρήτης εν γένει, καθώς και στις αξίες και παρακαταθήκες, τις οποίες ο αοίδιμος Ιεράρχης κατέλιπε.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προανήγγειλε ότι θα εκδοθούν από την Ιερά Μητρόπολή μας τα άπαντα του Μητροπολίτου Θεοδώρου, με κείμενα, ομιλίες, εγκυκλίους κ.λπ. έργα του μακαριστού λογίου Ιεράρχου, και ότι, συν Θεώ, στη συμπλήρωση των 30 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του, το έτος 2026, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο για την Ιστορία και τη Γλώσσα εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Θεοδώρου, ο οποίος προσέφερε πολλά και στην Ιστορία της Κρήτης και στη Γλώσσα.

Στην Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μανούσος Παραγιουδάκης, η κατά σάρκα αδελφή του μακαριστού Μητροπολίτου Θεοδώρου μετά του συζύγου και των τέκνων τους και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Θεοδώρου και προσεφέρθη από την Ιερά Μονή μοναστηριακή επιμνημόσυνος τράπεζα.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.) ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.) συνεδρίασε, το πρωί της Τετάρτης, 15ης Φεβρουαρίου 2023, στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κατόπιν της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τους Κληρικούς από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη, τους καλωσόρισε με θερμούς λόγους και ευχήθηκε καρποφόρες τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι πάντοτε η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και το Κέντρο «Θεομήτωρ» θα είναι στη διάθεση των Κληρικών μας για κάθε καλλίκαρπη στοχοθεσία και πρωτοβουλία τους.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Κληρικούς για τρέχοντα θέματα της Εκκλησίας μας και τους προσέφερε ως ευλογία το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας καθώς και το βιβλίο «ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ» του μακαριστού Καθηγητού Γεωργίου Αντ. Γαλίτη, το οποίο αναφέρεται στο Ρέθυμνο κατά τα χρόνια της Κατοχής.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία και τόνισε την ανάγκη όλοι μαζί, ο καθένας με τον τρόπο που δύναται, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ