18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (25 Ιανουαρίου 2023)

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε  σε ακρόαση, σήμερα, Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, μετά την Θεία Λειτουργία, τον Εντιμ. Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη, μαζί με τους Αντιδημάρχους Εντιμ. κυρίους Μιχαήλ Καραγιάννη και Δημήτριο Κόκκαλη και τους οικείους και συνεργάτες αυτών.

Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε εγκαρδίως στον κ. Δήμαρχο για τα σημερινά ονομαστήριά του, και με την ευκαιρία τον ευχαρίστησε για άλλη μία φορά για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Βύρωνα, τον Νοέμβριο του 2021, με αφορμή το προσκύνημα που πραγματοποίησε στο Ιερό Μετόχι της Αναλήψεως του Σωτήρος, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, κατά το οποίο έγινε και η επίσημη ανάγνωση της Πράξεως Αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, ο οποίος επί 26 έτη διακόνησε σε αυτό και ετάφη στον περίβολό του, μέχρι και την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του το 1965. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τους θερμούς λόγους του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το πρόσωπό του, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλεως.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ακροάσεις (25 Ιανουαρίου 2023)

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Γρηγόριο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και έλαβε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για την εορτή του, ο δε Πατριάρχης, κατά την τάξη, τον επισκέφθηκε στην Αρχιγραμματεία και του ευχήθηκε πατρικώς ενίσχυση στα υπεύθυνα καθήκοντά του επί κεφαλής των συνοδικών σεκρέτων.

Τον Ελλογιμ. κ. Αθανάσιο Γλάρο, Αναπληρωτή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, με την σύζυγό του Ελλογιμ. κ. Ειρήνη Χριστινάκη, Καθηγήτρια Κανονικού Δικαίου, στην ίδια Σχολή, από την Αθήνα.

Τον Ελλογιμ. κ. Γεώργιο Τιμ. Θεοδοσόπουλο, Δρα Θεολογίας και Φιλοσοφίας, ο οποίος προσέφερε στον Πατριάρχη το νεοεκδοθέν βιβλίο του με τίτλο, “Η συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη συνοχή των Ελλήνων της διασποράς (αρχές 20ου αιώνα μέχρι σήμερα)”.

Τον Εντιμ. κ. Ιωάννη Τσουλουκίδη, επιχειρηματία, από την Γερμανία, με τον Εντιμ. κ. Ünvan Atlı, επιχειρηματία, και την Ευγεν. κ. Ayşenur Yürekli, Διαφημίστρια, από την Πόλη.

Τρισάγιο στη μνήμη του Πατριάρχου Γρηγορίου Ζ’

Επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα Πανοσιολ. κ. Γρηγόριο, μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, και τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του Γρηγορίου Ζ΄ (1923-1924), ο οποίος είχε δώσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Πολωνίας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ