24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου “ΑΓΑΠΗ” στο Ρέθυμνο

Το απόγευμα του Σαββάτου, 21ης Ιανουαρίου 2023, στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «Θεομήτωρ», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων, Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία «ΑΓΑΠΗ», την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜεΑ Νομού Ρεθύμνης κ. Δημήτριος Τσαχάκης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, εκφράζοντας την αναγνώριση στο σπουδαίο και πολυτίμητο έργο του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ», καθώς και την με κάθε τρόπο στήριξή τους για τη συνέχιση και την επαύξηση του έργου αυτού. Παρέστησαν επίσης μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εργαζόμενοι, εθελοντές και ωφελούμενοι του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ», καθώς και πολλοί άνθρωποι του τόπου μας, που στηρίζουν ποικιλοτρόπως την πολυετή προσφορά του Συλλόγου, ο οποίος λειτουργεί υποδειγματικά όχι μόνο για το Ρέθυμνο και τη Μεγαλόνησο Κρήτη, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, και προσφέρει τις πολύτιμες και σε υψηλό επίπεδο υπηρεσίες του σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η Διευθύντρια του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» κ. Ελένη Κυριακάκη αναφέρθηκε στη διαδρομή του από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα Διοικητικά Συμβούλια και στις σημαντικές αποφάσεις που συνέβαλαν στην καλή πορεία και εξέλιξη του Συλλόγου.

Κατά την εκδήλωση έγινε επίσης προβολή οπτικοακουστικού υλικού με διάφορες δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα των ωφελουμένων.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο οποίος, σύμφωνα με το Καταστατικό, είναι ex officio Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ», εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την ανταπόκριση στην εκδήλωση αυτή της κοπής της αγιοβασιλόπιτας και ευχαρίστησε για τις εγγραφές των νέων μελών του Συλλόγου, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια, τους εθελοντές και τους φορείς που με κάθε τρόπο στηρίζουν επί σειρά ετών το Σύλλογο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη σε κεκοιμημένους και ζώντες ευεργέτες του Συλλόγου, που από διάφορες θέσεις και με ποικίλους τρόπους συνέβαλαν στο υψηλό επίπεδο της μαρτυρίας του στο Νομό Ρεθύμνης και όχι μόνο. Εξέφρασε επίσης την προσδοκία του να καταφέρομε όλοι μαζί να υλοποιήσομε έναν ακόμη σημαντικό στόχο, δηλαδή τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας των ωφελουμένων, ώστε και με τη νέα αυτή δομή να συμβάλομε στην αντιμετώπιση της υπάρχουσας ανάγκης στήριξης των προσώπων αυτών, όταν πλέον οι συνθήκες της ζωής θα απαιτήσουν την παροχή σε αυτούς μονιμότερης φροντίδας. Ο Επίσκοπός μας, διατυπώνοντας και αυτή τη στοχοθεσία της Τοπικής μας Εκκλησίας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι και για τον στόχο αυτό όλοι μαζί θα είμαστε αλληλέγγυοι, ώστε, για μία ακόμη φορά, το Ρέθυμνο να είναι πρωτοπόρο και στο έργο τούτο της ΑΓΑΠΗΣ προς τους συνανθρώπους μας αυτούς, που πραγματικά το αξίζουν.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος διένειμε την αγιοβασιλόπιτα προς όλους και ακολούθησε κέρασμα στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου «Θεομήτωρ». Το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας έλαχε στην κ. Ελένη Κυριακάκη, Διευθύντρια του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ».

Από το Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ»

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ