14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευλογία και κοπή της Αγιοβασιλόπιττας στο Πικρίδιο (Χάσκιοϊ)

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής Πικριδίου (Χάσκιοϊ), χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στεφάνου, Επόπτου της Περιφερείας μας, ο οποίος κήρυξε τον θείο Λόγο και διαβίβασε στους πιστούς της ενταύθα Ρουμανικής Παροικίας τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Προκαθημένου της Ορθοδοξίας και Αρχιεπισκόπου της Πόλεως κ. κ. Βαρθολομαίου. 

Συμπροσευχήθηκαν ο Εντιμ. κ. Lucian-Petrişor Cringaşu, Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας ενταύθα, μέλη της αναδειχθείσης εκ των κοινοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2022 νέας Εκκλησιαστικής Επιτροπής της ιστορικής Κοινότητάς μας, υπό την προεδρία της Ευλαβ. Διακόνισσας κ. Ραφαήλκας Κιουτσούκνιλ, και ικανός αριθμός μελών της ανωτέρω Παροικίας, καθώς επίσης και προσκυνητών από την Πόλη.

Κατόπιν έγινε η τελετή κοπής της Αγιοβασιλόπιττας στην Κοινοτική Αίθουσα. Φέτος το χρυσό νόμισμα έλαχε στην Ευλαβ. κ. Andreea, σύζυγο του Αιδεσιμολ. Οικονόμου κ. Σεργίου Βλάντ, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Παροικίας. Ακολούθησε εόρτιο γεύμα, το οποίο ευλογήθηκε από τόν Σεβ. Επόπτη μας. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ