18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Πρωτοχρονιά στην Μητρόπολη Ρεθύμνης

Το βράδυ του Σαββάτου, 31ης Δεκεμβρίου 2022, παραμονής της Εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της Μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας, ουρανοφάντορος του Μεγάλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Παπαδάκη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε θερμές ευχές προς το πολυπληθές εκκλησίασμα και προς τον εορτάζοντα τα ονομαστήριά του Ηγούμενο π. Βασίλειο και τόνισε τη σπουδαιότητα της αλλαγής της χρονιάς μέσα στη Θεία Λειτουργία.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην αίθουσα της Ιεράς Μονής, πραγματοποιήθηκε η κοπή της αγιοβασιλόπιτας και τα παιδιά έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων και ευχήθηκε πάντοτε, και κατά το έτος 2023, να πορευόμαστε όλοι μαζί με ενότητα, αγάπη και υπακοή στα εντάλματα της Αγίας μας Εκκλησίας για τη δόξα του Ονόματος του Θεού. Ευχήθηκε δε στον π. Βασίλειο να του δίδει ο Θεός υγεία και δυνάμεις για να αξιοποιεί τα χαρίσματά του στην Αγία μας Εκκλησία για τη δόξα του Θεού και την πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων.

Το πρωί της Κυριακής, 1ης Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος τέλεσε την Δοξολογία επί τη ενάρξει του Νέου Έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης και εξέφρασε θερμές ευχές προς το πολυπληθές εκκλησίασμα και τους παρισταμένους Άρχοντες του τόπου, τους εκπροσώπους του φιλοχρίστου στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι το έτος 2023 θα είναι το έτος της προετοιμασίες για τις επετειακές εκδηλώσεις του έτους 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών (1824-2024) από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων της πόλεώς μας και κάλεσε όλους σε συστράτευση και συναγερμό προετοιμασίας, προκειμένου να τιμηθεί η εν λόγω επέτειος ως εμπρέπει στην Εκκλησία μας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους Άρχοντες και όλο το εκκλησίασμα ανήλθαν στην αίθουσα του θρόνου, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της αγιοβασιλόπιτας και η χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τον πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Προδρόμου.

Ο Σεβασμιώτατος διένειμε την αγιοβασιλόπιτα ενώ το φλουρί έλαχε στον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γεώργιο Μαρινάκη, ο οποίος απουσίαζε εκτός Κρήτης και εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης κ. Στυλιανό Σπανουδάκη.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε προς όλους θερμές ευχαριστίες και εγκάρδιες ευχές, σε αυτήν την πρώτη του Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και ευχήθηκε όσο καιρό ζωής μας δώσει ο Θεός να τον αξιοποιούμε προκειμένου να αγιάζεται ο βίος μας και να επιτύχομε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη σωτηρία μας και την αιώνια κοινωνία μας με τον Θεό.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ