20.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η γιορτινή επίσκεψη της Κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος στον Πατριάρχη

Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Η Κοινότητά μας, ακολουθώντας την καθιερωμένη, εδώ και μερικά χρόνια, παράδοση υπέβαλε και εφέτος τα εόρτια σέβη της στον Παναγιώτατο και Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπό της και Πατριάρχη μας κ. κ. Βαρθολομαίο.

Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022, μία πολυμελής Αντιπροσωπεία ενοριτών του Μεγάλου Ρεύματος, με επικεφαλής τον Αρχιερατικώς Προϊστάμενό μας, Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, επισκέφθηκε το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας, για να υποβάλει εόρτια σέβη και να δεχθεί τις σεπτές ευχές και ευλογίες του Αρχηγού της Ορθοδοξίας.

Η αντιπροσωπεία μας, στην οποία συμμετείχαν ο Ιερατικώς μας Προϊστάμενος, μέλη της Εφοροεπιτροπής μας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητάς μας, καθώς επίσης και ενορίτες με τα παιδιά τους, έγινε δεκτή από τον Παναγιώτατο Ποιμενάρχη μας, με πολλή πατρική αγάπη και εγκαρδιότητα.

Τον Πατριάρχη μας προσφώνησε ο Δεσπότης μας, ο οποίος υπέβαλε τα βαθύτατα σέβη όλων των Μεγαρευμιωτών και επικαλέστηκε την σεπτή Πατριαρχική ευλογία, για το Άγιο Δωδεκαήμερο.

Στην αντιφώνησή Της η Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας, επήνεσε με θερμά λόγια και ευλόγησε ολόψυχα το επιτελούμενο έργο της Κοινότητάς μας, εξαίροντας την υποδειγματική αφοσίωση όλων στη Μητέρα Εκκλησία και στον Παναγιώτατο Προκαθήμενό της.

Κατόπιν, προσφέρθηκαν στον πνευματικό μας πατέρα, με πολύ σεβασμό, τα καθιερωμένα γιορτινά δώρα (στολισμένα ρόδια, χειροποίητα παραδοσιακά μπισκότα και γλυκίσματα, εποχιακές συνθέσεις λουλουδιών κλπ.), απο τα χέρια του Οποίου λάβαμε το καθιερωμένο ενθύμιο για το νέο έτος, μαζί με την Πατριαρχική Του ευλογία.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την λήψη αναμνηστικής-οικογενειακής φωτογραφίας και με την προσδοκία να γιορτάσουμε με υγεία και ευφροσύνη τις μεγάλες γιορτές της πίστεώς μας.

Η Κοινότητά μας ευχαριστεί θερμά τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας, που ολοπρόθυμα διέθεσε μέρος του πολυτίμου χρόνου Του, υποβάλλει τα βαθύτατα σέβη της και Του εύχεται ευλαβικά αδιάπτωτη υγεία και ολβία μακροημέρευση!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ