19.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή ο πατρινός κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Φως Φαναρίου

Σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, από το μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο οποίος είχε λειτουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στις 25 Μαρτίου 2020 παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις.

Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια της Πάτρας, ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δήλωσε πως η απόφαση αυτή δεν τροποποιεί στο ελάχιστο την στάση του. «Ως ορθόδοξος κληρικός και ως έλληνας πολίτης ήμουν υποχρεωμένος να λειτουργήσω και θα συνεχίσω να λειτουργώ» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η παραβίαση, η περιφρόνηση της συνταγματικής τάξης όπως παρουσιάστηκε στο ελληνικό δικαστήριο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση αυτή θα πέσει στα ανώτερα ελληνικά δικαστήρια ακόμα και στο ευρωπαϊκό».

Δεκάδες οπαδοί του κληρικού της Πάτρας προπηλάκισαν λεκτικά τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή, επειδή εκείνος με την κάμερά του για λογαριασμό του Antenna έκανε το επίμαχο ρεπορτάζ εκείνη την ημέρα.

Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος έχει ταχθεί επανειλημμένως και με δριμύτητα εναντίον αποφάσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία ανήκει (Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας, πανδημία κ.α.).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως μάρτυρας υπερασπίσεως στην δίκη του προσήλθε ο αποτειχισμένος κληρικός Θεόδωρος Ζήσης.

Ο κληρικός Αν. Γκοτσόπουλος είχε προβεί και σε αγωγή εναντίον του διαχειριστού του Φως Φαναρίου, Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου, η οποία απορρίφθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ