17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βράβευση της φωτογραφικής έκθεσης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης από την ΔΕΘ

Την απόφαση να βραβευτεί η φωτογραφική έκθεση της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώθηκε στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης σε συνεργασία με την «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», ως η καλύτερη συμμετοχή στην φετινή 86η ΔΕΘ, έλαβε η Διοίκηση της Εκθέσεως.

Η φωτογραφική έκθεση, η οποία περιελάμβανε φωτογραφίες διαφόρων χώρων της Σχολής, καθώς και προσωπογραφίες μορφών συνδεδεμένων με αυτήν, πλαισιώθηκε από την πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης, αφορώσης στην ιστορία και τις προοπτικές της Θεολογικής Σχολής, την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, στην οποία παρέστη πλήθος κόσμου.

Κατά την τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, από τον κύριο Κυριάκο Ποζρικίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ, εκ μέρους της Σχολής παρέστη ο εκ των αποφοίτων αυτής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο οποίος παρέλαβε το επί τη συμμετοχή της Σχολής δια της ανωτέρω φωτογραφικής εκθέσεως επιδοθέν βραβείο, μετά της Γ. Γραμματέως της «Βυζαντινής Θεσσαλονίκης», Ευγεν. κ. Ζ. Παπαδοπούλου. Κατά την τελετή της βραβεύσεως παρέστη επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης κ. Π. Φιλιππίδης.

Κατά την σύντομη ευχαριστήρια αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος μίλησε με συγκίνηση για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία της Σχολής με την «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» για την διοργάνωση της παρούσης εκθέσεως, ευχόμενος εκ μέρους όλων των παρισταμένων την σύντομη επαναλειτουργία της Σχολής.

Η Ιερά Θεολογική Σχολή εκφράζει επί τη λήξει της συμμετοχής της στη φετινή ΔΕΘ τις εκ βαθέων ευχαριστίες αυτής, τόσο προς την «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», μετά της οποίας διοργάνωσε την εν λόγω φωτογραφική έκθεση, ιδία δε προς τον Πρόεδρο αυτής, Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο υπό την ευλογία του οποίου ετέλει η εν λόγω δράση, αλλά και την Γ. Γραμματέα αυτής, όσο και προς τους λοιπούς συντελεστές και συμμετέχοντες για την αρωγή και την στήριξή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται επίσης προς τους εκπροσώπους της εντίμου Ελληνικής Πολιτείας, Εξοχ. κ.κ. Υπουργούς Α. Γεωργιάδη, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια του περιπτέρου της φωτογραφικής εκθέσεως, και Στ. Καλαφάτη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την διοργανωθείσα εκδήλωση.

Η βράβευση της φωτογραφικής έκθεσης της Ιεράς Θεολογικής Σχολής αποτελεί, πέραν από αναγνώριση του ανεκτιμήτου πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της Σχολής που εκτίθεται στην έκθεση, παραλλήλως συμπαράσταση και υποστήριξη των διοργανωτών και συντελεστών της ΔΕΘ στο δίκαιο και διαρκές αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ