24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Ακαδημαϊκών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, όμιλος Καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την ηγεσία του Πρύτανη αυτού και του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Χριστοδούλου, οι οποίοι βρίσκονται στην Πόλη για την αναγόρευση του Οικουμενικού Πατράρχου κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, ο οποίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον κύριο Πρύτανη, παρόντος και του αγίου Αρχιγραμματέως. Ακολούθως, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας και την ιστορική Βιβλιοθήκη της Σχολής.

Επίσης, την Ιερά Θεολογική Σχολή επισκέφθηκε σήμερα ολιγομελής αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ Μαγνησίας, γενομένη ωσαύτως δεκτή από τον Καθηγούμενο και την περί αυτόν αδελφότητα.

Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε στο ναΰδριο της Σχολής, επί τη συνάξει των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, υπό του Καθηγουμένου, ευξαμένου ιδιαιτέρως υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας του από μακρού ασθενούντος Γέροντος αυτού, Μητροπολίτου Νικομηδείας Ιωακείμ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ