17.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Πατριάρχης θεμελίωσε το Καθολικό υπό σύστασιν Μονής στην Επανομή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη, 31-5-2022) τέλεσε τον αγιασμό και κατέθεσε θεμέλιο λίθο στο Ιερό Καθολικό της υπό σύστασιν Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στην Επανομή.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Πατριάρχης αντιφώνησε καταλλήλως.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με τους μοναχούς, τους οποίους αποκάλεσε «πνευματικά τέκνα» , επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επισκέφθηκε οκτώ φορές το ‘Αγιο Όρος και από καιρού εις καιρόν διάφορες μονές και σε άλλα μέρη – μεταξύ αυτών και την ομώνυμη μόνη της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά -για να ανανεώνεται πνευματικά και να αντλεί δυνάμεις και να συνεχίζει το ποιμαντορικό του έργο και πρόσθεσε: «Και προσπαθούν οι μοναχοί να κάνουν την εκκλησία μας, τη θρησκεία μας, την πίστη, κόσμον του κόσμου». «Όλα τα μοναστήρια είναι οάσεις στην έρημο του κόσμου, του εκκοσμικευμένου κόσμου» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ