16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξενάγηση εν πλω στην ακτογραμμή του δήμου Θερμαϊκού για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στα προσφυγικά νερά του Θερμαϊκού και των περιοχών Natura του δήμου ξεναγήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Επιβιβάστηκε από την προκυμαία στους Νέους Επιβάτες και έκανε όλη τη διαδρομή με το καραβάκι φτάνοντας στη Νέα Μηχανιώνα.

Ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε για τις ιδιαίτερα σημαντικές ζώνες της λιμνοθάλασσας Αγγελοχωρίου και Επανομής,  αλλά και για την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, μίλησε για τους πρώτους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και τη μεγάλη συγκίνηση των κατοίκων που υποδέχθηκαν τον πατριάρχη στα μέρη τους.

Ακολούθησε δείπνο που παρέθεσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού στην Επανομή και στο οποίο το παρών έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου. Στο δείπνο παρακάθισαν ακόμα ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στελέχη της αυτοδιοίκησης, πρώην δήμαρχοι, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, μητροπολίτες, ιερείς και αγιορείτες μοναχοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, και άλλοι.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ