12.5 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον διπλωματικό του σύμβουλο πρέσβυ ε.τ. κ. Αναστάσιο Κριεκούκη και την κα Ευαγγελία Σοφρώνη, διευθύντρια του Γραφείου του, αφίχθη την πρωία της Παρασκευής, 20ής Μαΐου τρ.έ, στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης για επίσκεψη του γνωστού αυτού σταυροπηγιακού Ιδρύματος της Μητρός Εκκλησίας. Τον δήμαρχο της ελληνικής πρωτευούσης και τους συνοδούς του υπεδέχθη καταλλήλως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου. 

Στην μεγάλη αίθουσα του παλαιού κτηρίου του συγκροτήματος, την καλουμένη των Προκαθημένων καί των Ευεργετών, ο Μητροπολίτης Ελβετίας απηύθυνε λόγους υποδοχής, στους οποίους απήντησε ευγενώς ο Δήμαρχος, ανεφέρθη εκτενώς στην 56ετή ιστορία του Ορθοδόξου Κέντρου, εξήρε την διακονία του στην διορθόδοξη συνεννόηση καθ᾽ όλη την μακρά πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, υπεγράμμισε την προσφορά του στον διαχριστιανικό διάλογο και στις διαθρησκειακές ακαδημαϊκές συναντήσεις και επεσήμανε την συνεισφορά του στην ακαδημαϊκή θεολογική παιδεία, τόσο κατά τήν περίοδο της συγκλήσεως των Διεθνών Θεολογικών Σεμιναρίων (1981-1997), όσο και διά της λειτουργίας, την τελευταία 25ετία, του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας.
Οι ανωτέρω αναφορές εστάθησαν αφορμή για ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με υποβολή διευκρινιστικών ερωτήσεων από πλευράς του επισήμου επισκέπτου. Μετά το πέρας της ενημερωτικής αυτής συναντήσεως, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Δημάρχου και του Προϊσταμένου του Κέντρου. Κατά την συνάντηση αυτή παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Γενεύη κ. Αλέξανδρος Γεννηματάς, ο Μ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Τσέτσης, οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Φανούριος Θολιώτης και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Βασίλειος Κοτρότσιος, Πρωτοσύγκελλος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, αντιστοίχως, της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ματθαίος Λαδάς, ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος κ. Γαβριήλ Baratashvili και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας Δρ Κυριακός Βατσικούρας.
Ακολούθησε προσκύνημα στον ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, περιήγηση στους εξωτερικούς χώρους και επίσκεψη στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης, στο κεντρικό κτηριακό συγκρότημα και στην βιβλιοθήκη.

Στον Δήμαρχο του κλεινού άστεως, τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή του, απεδόθησαν οι προσήκουσες τιμές.

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας
Φωτογραφίες © Gary Vachicouras 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ