14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυριακή των Μυροφόρων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα, των Μυροφόρων, λάμπρυναν την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου, τα μέλη της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας «Η Αγία Σκέπη» με έδρα το Αγρίνιο. Με χοράρχη τη μουσικοδιδάσκαλο κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου, ιδρύτρια του «Διεθνούς σώματος ιεροψαλτριών στη βυζαντινή μουσική», έψαλαν από το αναλόγιο του Ιερού Ναού συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία.

Με το πέρας της Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας, με αφορμή την ονομαστική τους εορτή, των κ. Γιώργου Παπαλιάρη προέδρου της κοινότητας και κ. Γιώργου Χαγιαλόγλου.

Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στο χώρο του συσσιτίου, όπου προσφέρθηκαν κεράσματα στους επισκέπτες. Ο Αρχιερατικός Προϊστάμενος μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας προσέφερε στην κ. Τασολάμπρου το επανεκδοθέν αναμνηστικό λεύκωμα του συσσιτίου της Αγίας Τριάδας. Η κ. Τασολάμπρου ανταπέδωσε δώρα τόσο στον μητροπολίτη, όσο και στην εφοροεπιτροπή της Κοινότητας Σταυροδρομίου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ