21.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στον Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Σ Ν Ε Ο Χ Ω Ρ Ι Ο Υ

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Μετόχι του Παναγίου Τάφου) ο Όρθρος, η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Τιμοθέου Ραϊλάκη-Βρανά, Ιερ. Προϊσταμένου της γειτονικής Κοινότητας Βαφεοχωρίου και συλλειτουργούντος του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου, Ιερ. Προϊσταμένου της Κοινότητάς μας, με τη συμμετοχή πιστών από το Νιχώρι, αλλά και από άλλες Κοινότητες της Πόλης καθώς και εκδρομέων από την Ελλάδα.

Ο π. Τιμόθεος και ο Πρόεδρος της Κοινότητάς μας κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ, καλωσόρισαν όλους τους παρευρισκομένους στο Ιερό Μετόχι του Παναγίου Τάφου, το οποίο είναι εν ενεργεία και κοσμεί τον ερατεινό Βόσπορο.

Ακολούθησε μία ωραία δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, για την μη περαιτέρω μετάδοση της πανδημίας. Στη δεξίωση δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των ενοριτών και των επισκεπτών μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ