19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Από Μακαριώτατος, στυγερώτατος

15 Μαρτίου 2022 

Του Θεοδώρου Καλμούκου 

Εθνικός Κήρυξ 

Καινούργιο «στόλισμα» έκανε ο θεολόγος, συγγραφέας και διευθυντής του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Φως Φαναρίου», Παναγιώτης Ανδριόπουλος, στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο τον οποίον από Μακαριώτατο αναβάπτισε σε «στυγερώτατο» με ένα πραγματικά ευφυές σχόλιό του, το ακόλουθο:

«Ρωσίας Κύριλλος ο εξολοθρευτής 

Στυγερώτατον Πατριάρχην Ρωσίας κ. Κύριλλον 

Εις Μόσχαν 

Στυγερώτατε, 

Εν τη καμίνω, Ουκρανοί παίδες τη Ρωσική, πόθω ελευθερίας μάλλον ή τη φλογί, πυρπολούμενοι εκραύγαζον: Μολών λαβέ. 

Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας βοώμεν και λέγομεν: ‘…μίαν Πίστιν, εν Βάπτισμα έχοντες, Χριστόν ενδεδύμεθα. Αλλ’ ομολογούντες την σωτηρίαν, έργω και λόγω, ταύτην ανιστορούμεν». 

Σεις, όμως, ξεχάσατε και την μία πίστη και το εν Βάπτισμα και αντί να ομολογείτε δολοφονείτε! Έργω και λόγω δολοφονείτε χωρίς έλεος. 

Και ενώ το αίμα των αθώων σάς στοιχειώνει –θέλετε δεν θέλετε– σεις γράφετε επιστολές στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για να τον εγκαλέσετε που αναγνώρισε τους «σχισματικούς»! 

Μα γιατί ξοδεύετε μελάνι; Εδώ πυροβολείτε εξ επαφής βρέφη και αμάχους. Θα μείνετε στην ιστορία ως Κύριλλος ο εξολοθρευτής! 

Με αποτροπιασμό 

Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος». 

Αυτός ο αναίτιος και ανόητος πόλεμος, έργο της σαλεμένης ψυχής και νοός του Πούτιν, τελικά έχει εκμηδενίσει και τον Πατριάρχη Κύριλλο στα μάτια του ένθεου και αθώου ρωσικού λαού, που όπως μαθαίνω από την Κωνσταντινούπολη βρίσκουν καταφύγιο εκεί. 

Οι Τουρκικές Αερογραμμές, οι μόνες που εκτελούν δρομολόγια από και προς τη Μόσχα έχουν τριάντα πτήσεις την ημέρα γεμάτες πρόσφυγες από τη Ρωσία. Οι άνθρωποι αφήνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους μουντζώνουν τον πολεμοχαρή Πούτιν και φεύγουν. Θα επιστρέψουν όταν φύγει αυτός στα νώτα τού έξω απ’ εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ