21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επαφές της ΔΣΟ με παράγοντες της Ομογένειας στην Πόλη

Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), υπό τον Γενικό Γραμματέα, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, Μάξιμο Χαρακόπουλο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Χθες, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, η ΔΣΟ είχε συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας με τους οποίους συζήτησε προβλήματα που απασχολούν τη Ρωμιοσύνη της Πόλης.

Μετά την αρχιερατική λειτουργία στην Αγία Τριάδα Χαλκηδόνος, οι βουλευτές της ΔΣΟ είχαν την ευκαιρία στο αρχονταρίκι της ενορίας να συζητήσουν με τον πρόεδρο της εφοροεπιτροπής, καθηγητή πανεπιστημίου κ. Γιώργο Στεφανόπουλο και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) και διευθυντή του Ζωγράφειου Λυκείου κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου για ζητήματα που απασχολούν την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.

Τα προβλήματα της εναπομείνασας πολίτικης Ρωμιοσύνης (εκπαιδευτικά, διοίκησης των κοινοτήτων, ακίνητης περιουσίας κ.α.) βρέθηκαν στο επίκεντρο και των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο επικεφαλής της ΔΣΟ με τον πρόεδρο της Κοινότητας Παναγίας Κουμαριώτισσας Νεοχωρίου, Άρχοντα χαρτοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Λάκη Βίγκα, τον Διευθυντή της ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή», κ. Μιχάλη-Βασιλειάδη και τον δημοσιογράφο κ. Μηνά Βασιλειάδη.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ συμμετείχε στα εγκαίνια, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, της έκθεσης ζωγραφικής των Βρετανών εικαστικών Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο «Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος», που πραγματοποιήθηκαν από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιωτη, παρουσία της υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ζέττας Μακρή.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ