20.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (1-11-2021)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ενημερωτικό Δελτίο

Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος χοροστάτησε την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, κατά τη Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας.

Ακουλούθως μετέβη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή και τέλεσε Τρισάγιο προ του τάφου του αοιδίμου Πατριάρχου Δημητρίου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Εκπροσωπήσεις

Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος εκπροσωπήθηκε:

• Aπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου, επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

• Από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο Κουλουριώτη, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου, κατά την εξόδιο ακολουθία της μακαριστής Μοναχής Μακρίνας, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού Μεγάρων, που τελέστηκε την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021.

Ακροάσεις

Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, δέχθηκε:

• Τον Πανοσιολ. Δευτερεύοντα κ. Αλέξανδρο, Βιβλιοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

• Τον Εντιμ. κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.).

Εκπροσωπήσεις

Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος εκπροσωπήθηκε:

• Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο, κατά την εξόδιο ακολουθία της μακαριστής Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, που τελέστηκε την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, από τον Ι. Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

• Από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τράλλεων κ. Βενιαμίν και τον Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονο κ. Παΐσιο κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, το απόγευμα, από τον Εντιμ. κ. Ali Yerlikaya, Νομάρχη της Πόλεως, για την 98η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

• Από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Γρηγόριο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά τη Δοξολογία που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σάββα, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Πόλη, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

• Από τον Αιδεσιμ. Οικονόμο κ. Δημήτριο Μαγιόγλου, κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, από τον Εντιμ. κ. Haydar Ali Yıldız, Δήμαρχο του Beyoğlu, για την 98η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ