18.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως και εξ Ελλάδος.

Τον θείο λόγο, κατά παράκληση του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αθανάσιος Γκίκας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Βέλγιο ως ομιλητής στην Σύναξη του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφερόμενος και αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία επί τη επετείω της 28ης Οκτωβρίου με την παρουσία των Διπλωματικών Αρχών της Ελλάδος στο Βέλγιο με επικεφαλής τον Πρέσβυ κ. Διονύσιο Καλαμβρέζο και των Στρατιωτικών Αρχών της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ με επικεφαλής τον Αντιναύαρχο κ. Ιωάννη Παυλόπουλο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της επετείου αυτής και την ιδιαίτερη σημασία της ενότητας του λαού στην ιστορία αλλά και στην προοπτική του προς το μέλλον.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβυ για την ομιλία του, ευχήθηκε καταλλήλως για την εθνική εορτή της Ελλάδος.

Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, ο οποίος ψάλθηκε απ’ όλο το εκκλησίασμα, καθώς και ο Εθνικός Ύμνος του Βελγίου.

Τέλος, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σε κοιμητήριο της πόλεως των Βρυξελλών όπου είναι ενταφιασμένοι τρεις Έλληνες στρατιωτικοί.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ