20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Θεολογική Σχολή Βοστώνης τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο

Του Θεοδώρου Καλμούκου  

Εθνικός Κήρυξ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο το εσπέρας της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου σε μία ακαδημαϊκή συνάθροιση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του τιμητικού τόμου με τίτλο «Ευαγγελιστής, Ποιμένας και Διδάσκαλος: Μελέτες προς Τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου».

Η έκδοση αυτού του τόμου στον οποίον περιλαμβάνονται συνεργασίες διαφόρων καθηγητών φίλα προσκείμενων προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, εκτυπώθηκε δαπάναις ανώνυμου φίλου του πρώην Αρχιεπισκόπου και θα αποσταλεί σε όλες τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής.

Τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ Σάββας και ο ιερέας Παντελεήμων Παπαδόπουλος, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναστάσεως του Χριστού στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ Νέας Υόρκης και επί μακρά σειρά ετών Αρχιδιάκονός του.

Στην είσοδο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου τον υποδέχθηκε με θερμό εναγκαλισμό ο διάδοχός του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος στη συνέχεια απευθύνθηκε με λόγια φιλόφρονα για τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Μίλησαν επίσης δι’ ολίγων αρκετοί ομιλητές συνδεόμενοι με μακρόχρονη φιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο συμπεριλαμβανομένων των πρώην καθηγητών της Θεολογικής Σχολής πρωτοπρεσβυτέρων Θεοδώρου Στυλιανόπουλου, ο οποίος δίδαξε επί μακρά σειρά ετών Καινή Διαθήκη και Ερμηνευτική, Αλκιβιάδη Καλύβα, ο οποίος δίδαξε Λειτουργική και Τελετουργική, του Δρα Ηλία Πατσαβού ο οποίος δίδαξε Κανονικό Δίκαιο και ήταν διευθυντής του προγράμματος πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών γνωστό ως Field Education. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο νέος κοσμήτορας της Σχολής, π. Γεώργιος Παρσένιος. Επίσης, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Γεώργιος Καντώνης συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο στα πλαίσια της τιμητικής εκδήλωσης για τον τελευταίο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ HCHC

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης, ο Επίσκοπος Αμισού Ιωακείμ, διευθυντής της Ιακωβείου Βιβλιοθήκης της Σχολής, ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου και Διευθυντής του Τομέα της Κατηχητικής Παιδείας, ο κοσμήτορας του Ελληνικού Κολεγίου Τιμόθεος Πατίτσας, ενώ καταβλήθηκε προσπάθεια να τηρηθούν οι κανόνες και οι περιορισμοί της πανδημίας. Ακολούθησε δείπνο σε εστιατόριο της Βοστώνης προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος διετέλεσε επί δεκαετία καθηγητής Βιβλικών Σπουδών και Χριστιανικών Καταβολών στη Θεολογική Σχολή του και συγκεκριμένα το έτος 1983 μέχρι το 1993, ενώ ήταν καθηγητής σε πολλούς εκ των ιερέων του Ελληνορθόδοξου κλήρου της Αμερικής. Επίσης, δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής Καινή Διαθήκη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard και έχει συγγράψει αρκετά βιβλία σχετιζόμενα με τον κλάδο του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υποδέχεται με θερμό εναγκαλισμό τον προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο στην είσοδο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου της Θεολογικής Σχολής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ HCHC
Από την εκδήλωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής Δημητρίου στη Σχολή. Διακρίνονται εκτός από τον τιμηθέντα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ Σάββας, ο Επίσκοπος Αμισού Ιωακείμ, ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας, ο π. Μιχαήλ Κουρεμέτης, ο Δημήτριος Σκέδρος και ο π. Θεόδωρος Στυλιανόπουλος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ HCHC

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ