18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φραγκουλάκη: “…για την Μεγάλη Εκκλησία”

Αφιερούται

μετά βαθυτάτου σεβασμού και απολύτου υιϊκής αφοσιώσεως

στην Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Κ.Κ. Βαρθολομαίο

με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 30 ετών

από της αναρρήσεως Του στον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ανέκαθεν μου άρεσε να γράφω και όποτε μου δινόταν η ευκαιρία το έκανα. Στα θέματα τα οποία αναφερόμουν ήταν διάφορα. Με την επέκταση της χρήσης του διαδκτύου, όπως ήταν φυσικό, η μετάδοση των διαφόρων νέων, γνώσεων και απόψεων είναι πιο διαδεδομένη και υπάρχει πλέον η δυνατότητα της πληροφόρησης για όλους και για όλα.

Έτσι είχα την ευκαιρία να παρακολουθώ και θέματα τα οποία αφορούν στον χώρο της Εκκλησίας, επομένως και στο Σεπτό Κέντρο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας στο οποίο έχω την υψίστη τιμή και ευλογία να ανήκω ως μέλος του ποιμνίου του αλλά και ως κληρικός, εφόσον έχω την υψίστη τιμή και ευλογία να διακονώ στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και Εξαρχία Κεντρώας Ευρώπης, η οποία είναι μια από τις επαρχίες του.

Πολλές φορές λοιπόν παρακολουθώντας τις δημοσιεύσεις για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω κάτι, όπως και έκανα. Στο σύνολό της σχεδόν όλη αυτή η αρθρογραφία δημοσιεύτηκε στα ιστολόγια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και κυρίως στο ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, αλλά και σε άλλα φιλικά προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ιστολόγια.

Με τα άρθρα μου αυτά δεν κάνω τίποτα περισσότερο, από το να προσπαθώ να υπεραμύνομαι με τις ισχνές μου δυνάμεις, των δικαίων της Μητέρας Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Πάνσεπτου Οικουμενικού Θρόνου σε καιρούς που λυσσαλέα πολεμιέται από μισθωτούς και μη κονδυλοφόρους στο χώρο των ΜΜΕ. Μέσα στα άρθρα αυτά τα οποία γράφτηκαν με αφορμή γεγονότα σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μεταξύ άλλων υπάρχουν και διάφορα ιστορικά στοιχεία. Τα κείμενα όλα είναι χωρισμένα κατ’ έτος και κάθε ένα από αυτά έχει την ημερομηνία που πρωτοδημοσιεύτηκε.

Η απόφαση να δημοσιευτούν σε βιβλίο πάρθηκε με την σκέψη στραμμένη στην ευλογημένη επέτειο της συμπληρώσεως 30ετίας από της αναρρήσεως στον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον οποίο και αφιερώνεται με υιικό σεβασμό και βαθειά, πολλή ομοίως, υιική αγάπη.

Ανόβερο, 1η Σεπτεμβρίου, αρχή της Ινδίκτου 2021

Γεράσιμος Ι. Φραγκουλάκης

Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ