23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ίμβρος: Ιδιαίτερη συνάντηση του Προκαθημένου της Ουκρανίας με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Στις 13 Αυγούστου 2021, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, συναντήθηκε με τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄. 

Ο Κιέβου ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόδωρο για την αδελφική αγάπη και υποστήριξή του και παρουσίασε βιβλίο για την δημιουργία της Τοπικής Εκκλησίας.

Απαντώντας ο Πάπας και ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασαν ισχυρή υποστήριξη για την ανάπτυξη της νεοπαγούς της Ουκρανίας. «Ως δεύτερος και αποστολικός θρόνος, ακολουθήσαμε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του πρώτου μεταξύ των Πρωτευόντων, και υποστηρίζουμε σθεναρά την Μακαριότητά σας ως Προκαθημένου, ευχόμενοι κάθε επιτυχία», είπε ο Μακαριώτατος Θεόδωρος.

Σε ανάμνηση της συνάντησης, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χάρισε στον επικεφαλής της εν Ουκρανία Ορθόδοξης Εκκλησίας ένα εγκόλπιο, που απεικονίζει τη φυγή της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο.

«Γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία διατηρείται στην αγαπώσα καρδιά Σας και θα είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να σας υποδεχτούμε, Μακαριώτατε, εδώ», δήλωσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Συνοδεία του Προκαθημένου Επιφανίου και ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ