21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Στυλιανός και ο ανιψιός του…

Γράφει ο Γιώργος Χατζηβασίλης

Αν και κανείς δεν μπορεί να με χαρακτηρίσει «φιλομακαριακό» αφού δεν γνωρίζω τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, δεν μπορώ να μην σχολιάσω τις ενοχλητικές επιθέσεις τού δικηγόρου – ανιψιού τού Μακαριστού Στυλιανού, κ. Νικολάου  Καλλιούρη, εναντίον τής νέας ηγεσίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Η οποία θα επιβάλει το στίγμα της, όπως κάθε αλλαγή φρουράς, άλλωστε και ο Στυλιανός αντιμετώπισε πριν καν φτάσει στην Αυστραλία κάποιους τύπους που ισχυρίζονταν ότι η αντιπαλότητά τους με τον Στυλιανό ήταν «ταξικός πόλεμος(!)».

Οι προκλητικές δηλώσεις τού κ. Καλλιούρη, ίσως θα ήταν δικαιολογημένες αν στόχος του ήταν να προστατεύσει την υστεροφημία τού ευεργέτη του, ο οποίος όμως δεν χρειάζεται τις κακές υπηρεσίες τού ανιψιού του.

Το μεγάλο έργο που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια τής πολύχρονης ποιμαντορίας του δεν χρειάζεται να μάς το θυμίζει κάθε μια και δυο ο κ. Καλλιούρης. 

Ο Μακαριστός Στυλιανός δεν ήταν άγιος, γιατί αυτό το είδος σπανίζει, άλλωστε ο ίδιος μου είχε πει κάποτε σε μια συνέντευξή του και το έχω δημοσιεύσει πως «αυτά τα χέρια έχουν αμαρτήσει». Όμως, είχε πολλούς θρησκευόμενους  φίλους ειλικρινείς και αρκετούς συμφεροντολόγους, αλλά με τον ασυγκράτητο θυμό του απέκτησε και πολλούς εχθρούς που αμφισβητούσαν την προσφορά του.

Τα λέω αυτά από προσωπική πείρα γιατί κατ’ ιδίαν και δημοσίως μού ασκησε σκληρή κριτική, όμως δεν έγινα εχθρός του, αλλά ούτε και στενός φίλος του ήμουν ποτέ χωρίς προσωπικές σχέσεις, αν και χαρακτηρίστηκα «Στυλιανοπαίδι» από τους εχθρούς του. 

Την περασμένη Παρασκευή, «Ο Κόσμος» δημοσίευσε άρθρο – απάντηση τού δημοσιογράφου Κρικόρ Τσακιζιάν σε ακόμη μια σκληρή επίθεση του κ. Καλλιούρη, ο οποίος ίσως ονειρεύεται ότι μπορεί ν’ αντικαταστήσει τον κ.κ. Μακάριο με κάποιον άλλο ιεράρχη τής προτίμησής του.

Στο εν λόγω άρθρο, πάντως, αποκαλύπτεται τεκμηριωμένα πως ο άνθρωπος λέει ψέματα κατά συρροήν και όπως ξέρουμε το ψέμα έχει κοντά πόδια. Γι’ αυτό ο κληρονόμος τού Στυλιανού καλείται ν’ απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στην οικονομική σχέση με τον θείο του.

Μεταξύ άλλων, για κάποιες χιλιάδες δολάρια που εισέπραξε την ημέρα θανάτου τού Στυλιανού, για το ποσό τής κληρονομιάς του που είναι διπλάσιο από όσο ανέφερε ο κ. Καλλιούρης, αλλά και κάποιες βαλίτσες με περιεχόμενο 185 κιλά, με τις οποίες επέστρεψε στην Ελλάδα.

Όμως, όσο ο κ. Καλλιούρης θα λέει ψέματα, τόσο οι υποστηρικτές τού κ.κ. Μακαρίου θα αποκαλύπτουν σκάνδαλα που αφορούν τον ίδιο και -δυστυχώς- τον Στυλιανό.

Αν νομίζει ο κ. Καλλιούρης πως με αυτή την τακτική θα σώσει την όποια υστεροφημία τού θείου του, είναι βαθιά νυχτωμένος. Γιατί μπορεί να κληρονόμησε χρήματα από τον ιεράρχη θείο, αλλά όχι και την ευφυία του. Η παροικία δεν πρόκειται να διχαστεί επειδή κάποιοι έχασαν τα προνόμιά τους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ