12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Εθνική Φιλόπτωχος της Αρχιεπισκοπής Ιδρυτικό Μέλος του Πατριαρχικού Κληροδοτήματος

Επιμέλεια: Θεόδωρος Καλμούκος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την καταβολή δωρεάς ύψους 100.000 δολαρίων έγινε Ιδρυτικό Μέλος του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» με το οποίο θα εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Διευκρινίζεται πως για να γίνει κάποιος οργανισμός, κοινότητα ή ιδιώτης ιδρυτικό μέλος του εν λόγω Κληροδοτήματος πρέπει να καταβάλλει εφάπαξ $100.000, είτε 10.000 χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο για δέκα χρόνια. Η ιδέα είναι η ίδια που ισχύει για την Οργάνωση της Ηγεσίας των 100.

Πρόεδρος της Επιτροπής για το Κληροδότημα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» είναι ο Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης. Πρόεδρος της Φιλοπτώχου είναι η Αργυρώ Σιαβέλη από το Σικάγο.

Στο σχετικό ανακοινωθέν υπάρχει δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην οποία αναφέρει πως «η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα έχει προσφέρει μία θαυμάσια υπηρεσία σ’ ολόκληρη την Εκκλησία με τη συμμετοχή της σ’ αυτή την άξια λόγου και πολύτιμη πρωτοβουλία. Ηταν πολύχρονη επιθυμία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς και δική μου να εξασφαλιστούν τα οικονομικά θεμέλια του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παγκόσμια διακονία του στις επερχόμενες γενιές».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Κληροδοτήματος Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης δήλωσε πως «η αποστολή της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας είναι να βοηθά τους φτωχούς, τους κατατρεγμένους, τους πεινασμένους, τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, τους ανέργους, τους ορφανούς, τους φυλακισμένους, τις χήρες, τους έχοντες προβλήματα αναπηρίας και τα θύματα των καταστροφών. Τα μέλη της γνωρίζουν ότι οι πνευματικές ανάγκες κάθε ανθρώπου είναι υπέρτατο χρέος. Η απόφασή της να γίνει Ιδρυτικό Μέλος θα βοηθήσει το σωστικό έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου παροχής βοηθείας των πτωχών κατά πνεύμα και εκείνων οι οποίοι πεινούν και διψούν την αλήθεια».

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αργυρώ Σιαβέλη δήλωσε πως «επί ενενήντα χρόνια η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα έχει παράσχει δυνατότητες, υποστήριξη και αγάπη σε όλους εκείνους οι οποίοι υποφέρουν και έχουν ανάγκη στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα και άλλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανά τον κόσμο. Επιπλέον και για πολλές δεκαετίες η Εθνική Φιλόπτωχος έχει παράσχει απευθείας οικονομική υποστήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στα προγράμματά του φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης. Είναι μεγάλη μας η χαρά και η τιμή να μπορούμε να παράσχουμε οικονομική υποστήριξη στη Μητέρα μας Εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη μέσω του Κληροδοτήματος ‘Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος’».

Φώτο: Η πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αρλίν Σιαβέλη -Kehl με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ