17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη του Πρέσβεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην Άγκυρα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης (ΦΩΤΟ)

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, 5 Μαρτίου 2021, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην Άγκυρα κ. Nikolaus Meyer-Landrut στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και τον δήμαρχο των Νήσων, καθώς και από τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, Εξοχ. κ. Μ. Διαμέση. 
Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα και ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, την αίθουσα τελετών, την βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής. 
Κατά την προσφώνησή του ο Ηγούμενος αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της γεραράς Θεολογικής Σχολής, η οποία δυστυχώς από το 1971 και εξής παραμένει κλειστή, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προς επαναλειτουργία της. 

Ο Εξοχ. κ. Πρέσβης, αφού εξέφρασε, κατά την αντιφώνησή του, την χαρά και την βαθειά συγκίνησή του που επισκέπτεται το ιστορικό αυτό εκπαιδευτικό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διαβεβαίωσε για την μέχρι τούδε και την μελλοντική υποστήριξή του στο δίκαιο αίτημα του Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Σχολής. 
Ακολούθησε μακρά συζήτηση με θέμα την επαναλειτουργία της Σχολής, την οποία, όπως τόνισε ο κ. Πρέσβης, και ο ίδιος αναμένει.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ