25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κολλέγιο Αγίου Ιωάννη Πρέστον Μελβούρνης: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Την εγκάρδια και ειλικρινή ευγνωμοσύνη της προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, εκφράζει η κοινότητα του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη, στο Πρέστον της Μελβούρνης, με αφορμή το σπουδαίο επίτευγμα που πέτυχε το σχολείο στις εξετάσεις του VCE για το 2020, που ήταν να καταταγεί στην 54η θέση ανάμεσα σε 582 σχολεία στην Πολιτεία της Βικτώριας. Στη σχετική ανακοίνωση η κοινότητα του Κολλεγίου απευθύνει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο “για την εμπιστοσύνη, την καθοδήγηση και την αφοσίωσή του στη διάσωση ενός πολλάκις και έντονα δοκιμαζόμενου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ομογένειας στη Μελβούρνη”, όπως αναφέρει. Εισαγωγικά υπενθυμίζει ότι ο Σεβασμιώτατος, ακόμη και πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία, δεχόταν εισηγήσεις για την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου, λόγω του περιορισμένου αριθμού μαθητών, του μεγάλου χρέους που είχε το σχολείο, της γενικότερης δεινής οικονομικής κατάστασης και κυρίως της αρνητικής απόδοσης σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής λειτουργίας του. “Ο Αρχιεπίσκοπός μας, όμως, αντί να κλείσει το σχολείο, έστρεψε τις δυνάμεις του στην υποστήριξη του Κολλεγίου”, επισημαίνει, “εξασφαλίζοντας πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια για τις λειτουργικές του ανάγκες, επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον και διαρκή μέριμνα για την διασφάλιση της πορείας του”.

Το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη, ανταποκρινόμενο σε αυτήν την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου, πέτυχε το καλύτερο, από κάθε άλλη φορά, αποτέλεσμα στις εξετάσεις του VCE για το 2020, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο στην κατάταξη των σχολείων σε σύγκριση με τα τρία τελευταία χρόνια (2017, 2018, 2019) που είχε καταταγεί στις θέσεις 415, 237, 344 αντίστοιχα. “Αξιοσημείωτο είναι ότι το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη ξεπέρασε στη σχετική κατάταξη ορισμένα από τα πλέον φημισμένα ιδιωτικά σχολεία της Πολιτείας”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Παράλληλα με αυτό το αξιέπαινο επίτευγμα των μαθητών στις εξετάσεις, υπό την ηγεσία της νέας διευθύντριας του, κ. Anna Urban, η οποία διορίστηκε από τον Σεβασμιώτατο στις αρχές του 2020, και παρά την πολυεπίπεδη κρίση που προκάλεσε η πανδημία στη Βικτώρια, το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη κατέγραψε αξιοζήλευτη αύξηση των εγγραφών. Περισσότεροι από 80 νέοι μαθητές εντάχθηκαν στην οικογένειά του από τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ σήμερα στο σχολείο φοιτούν 264 μαθητές.

“Με την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και την οικονομική ενίσχυση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η κ. Urban ηγήθηκε μιας πορείας διαρκούς αναβάθμισης και προόδου σε όλους τους τομείς – από τις σχολικές εγκαταστάσεις έως τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την κατάρτιση του προσωπικού, τη διοικητική οργάνωση, τις αξίες και την κουλτούρα του σχολείου”, αναφέρει η ανακοίνωση και επισημαίνει: “Χάρη στην προσωπική δέσμευση του Σεβασμιωτάτου και την ένθερμη υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη έχει γυρίσει πλέον σελίδα και αναδεικνύεται ως κορυφαίο ελληνορθόδοξο Κολλέγιο, για το οποίο ολόκληρη η παροικία στη Βικτώρια μπορεί να είναι υπερήφανη για άλλη μία φορά”. Καταληκτικά, όλοι οι συντελεστές του Κολλεγίου εκφράζουν την υπερηφάνεια και τη χαρά τους για την πρόοδο που σημειώθηκε το 2020 και επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την τοπική κοινωνία ότι “θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αφοσιωμένοι στο όραμα που αποτυπώνεται στο έμβλημα του σχολείου: «Αιέν Αριστεύειν»” 

Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική επιστολή. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ