15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ (ΦΩΤΟ)

Σήμερα, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος τέλεσε , μετά την Θεία Λειτουργία, τον Αγιασμό για τα Ελληνικά σχολεία της Ίμβρου. 
Παρόντες όλοι οι ιερείς του νησιού, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και αγάπη και να ξεπεραστεί με την βοήθεια του Θεού η πανδημία του κορωνοϊού.
O Σεβασμιώτατος παρακάλεσε τα παιδιά να πηγαίνουν κάθε Κυριακή στις εκκλησίες, να βοηθούν τους ιερείς και γενικότερα να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία, ώστε “να ξαναγίνουμε όλοι μια μεγάλη οικογένεια, να μεγαλώνουμε όλοι μαζί, να αγαπάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο”. 
Κλείνοντας μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές, την ευλογία και την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ ο ίδιος ευχήθηκε ο Θεός να φωτίσει και ταυτόχρονα να διαφυλάξει όλη τη σχολική κοινότητα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά στο έργο και την αποστολή της.
Σημειώνεται ότι τα μαθήματα στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου ξεκίνησαν και συνεχίζονται διαδικτυακά, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ μόνο για τους τελειόφοιτους της φετινής χρονιάς, από την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, ξεκινάει ένας συνδυασμός εξ αποστάσεως και δια ζώσης εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι συγκεκριμένοι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο τους δύο ημέρες την εβδομάδα. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ