12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)

Χθες, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019,  προσκυνητές από τα Γρεβενά, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα εκκλησιάστηκαν στην Παναγία Κουμαριώτισσα στο Νιχώρι του Βοσπόρου. 
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλακας των Πατριαρχείων και Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Νεοχωρίου, προσφέρθηκε σε όλους τους επισκέπτες κέρασμα στην Κοινοτική Αίθουσα. 
Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε., καλωσόρισε τους εκδρομείς από το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη χαρά και δύναμη που έδωσαν στους ντόπιους οι συμπροσευχόμενοι με τους λίγους αλλά αμέτρητους Νιχωρίτες. 
Στον επικεφαλής των εκδρομέων της Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών, π. Χρήστο Κούρτη, δόθηκε από τον π. Αγαθάγγελο, ως δώρο μία εικόνα του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου. Στην αντιφώνησή του ο π. Χρήστος, αποδεχόμενος την Ιερά εικόνα, η οποία θα κοσμεί κι ευλογεί το Κέντρο Νεότητας στα Γρεβενά, εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή συνάντηση και συμπροσευχή τονίζοντας ότι “…ήρθαμε ως επισκέπτες και φεύγουμε ως φίλοι”.

Photography Copyright © Ioannis Byros

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ