14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί και δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν στο 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας με θέμα:

«Αντώνης Σαμαράκης. Ο αιώνιος έφηβος»,

για να προσεγγίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού. 

Το συνέδριο διοργανώνει το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια
Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 10 έως τις 14 Απριλίου 2019. 
Στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και μαθητές 19 σχολείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της Ελλάδας, της Πόλης, της Λευκωσίας και της Ίμβρου. 
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης
κ. κ. Βαρθολομαίος. 
Την εναρκτήρια ομιλία με τίτλο «Ο Αντώνης μου» θα πραγματοποιήσει η Ελένη Σαμαράκη, σύζυγος του Αντώνη Σαμαράκη. 
Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν θεατρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις, περιήγηση στον Βόσπορο, στην Προποντίδα, στην Πρίγκηπο και στη Χάλκη. 
Στην Βιβλιοθήκη του Ζωγραφείου Λυκείου λαμβάνει χώρα η έκθεση «Αντώνης Σαμαράκης. Ο αιώνιος έφηβος», που παρακολουθεί τη ζωή και το έργο του με βάση την Αυτοβιογραφία του και υλικό από ελλαδικές και κυπριακές εφημερίδες.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Δείτε στη συνέχεια αποσπάσματα από τα 6 Διεθνή Μαθητικά Συνέδρια Λογοτεχνίας, που  διοργανώθηκαν από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ