20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ ΜΥΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟ (ΦΩΤΟ)

Καθ’ οδόν προς τη Νέα Ζηλανδία για την ενθρόνισή του, ο νέος Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας κ. Μύρων επισκέφθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Σίδνεϊ τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό. 
Μαζί με τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας και ο Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Λυκάκης, ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πρέβελης. Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επισκοπικής Συνελεύσεως των Κανονικών Επισκόπων Ωκεανίας, όπου συμμετέχει ο εκάστοτε Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας, ευχήθηκε θερμά στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη καλή διακονία. 
Οι Μητροπολίτες  Νέας Ζηλανδίας και Πέτρας, επισκέφθηκαν, επίσης, το ελληνορθόδοξο κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνα Kingsford. 
Η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Wellington (3 Hania, Street Wellington) της Ν. Ζηλανδίας, μεθαύριο Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11 π.μ. 
Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό, θα εκπροσωπήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ