18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟ)

Το Σαββατοκύριακο, 15-16 τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου, ο νέος Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό του Επίτροπο, Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Κοτρότσιο και τον Α΄Αντιπρόεδρο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, Μέγα Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσέτση, βρέθηκε στην Βασιλεία, εγκαινιάζοντας τοιουτοτρόπως τις εκτός έδρας ποιμαντορικές του επισκέψεις στις Ενορίες της Θεοσώστου Επαρχίας του. 
Το απόγευμα το Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου σύσκεψη με τα μέλη του «Ιδρύματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας Βασιλείας» και της «Εκκλησιαστικής Επιτροπής», κατά την οποία συνεζητήθη το θέμα των σχέσεων των δύο σωμάτων και αντηλλάγησαν απόψεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας αυτών εις το εξής. 
Την επομένην, Κυριακήν μετά την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού, εις τον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και εν πληθούση Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Ελβετίας προέστη της Θείας Λειτουργίας κηρύξας και τον Θείον Λόγον. 
Παρέστησαν η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ελβετία κυρία Χαρά Σκολαρίκου, η Μεγάλη Ευεργέτις του Ιερού Ναού Δρ Σουμέλα Τερζάνη, ο Άρχων Καστρίνσιος κ. Πέτρος Καλαντζής, πλήθος ενοριτών και πιστοί από τις γειτονικές Ενορίες Βέρνης και Όλτεν. 
Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε, σε εορταστική και χαροποιό ατμόσφαιρα, γεύμα αγάπης στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ