Free Porn
xbporn
16.1 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Στο Νιχώρι του Βοσπόρου ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Το πρωΐ της Κυριακής 29ης Οκτωβρίου 2023 προεορτάσαμε στην Κοινότητά μας την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Κλεόπα, ενός από τους Ο’ (70) Μαθητές του Χριστού.

Για τον λόγο αυτό, με την κανονική άδεια του Παναγιωτάτου Πατριάρχη μας, ιερούργησε στον Ιερό Ναό μας ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, ο οποίος εκείνες τις ημέρες παρεπιδημούσε στην Πόλη.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Ραΐλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητας Βαφεοχωρίου και διακόνησε ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς κ.Βαρνάβας Γρηγοριάδης. Έψαλαν εμμελέστατα οι τακτικοί Ιεροψάλτες της Κοινότητάς μας Μουσικολ. κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου και κ. Παναγιώτης Ρακτιβάν.

Μεταξύ του εκκλησιάσματος ήταν ο Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ και ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Καλαμάρης.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πατριαρχικός Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, παρουσίασε με θερμούς λόγους τον εορτάζοντα Ιεράρχη του Θρόνου, τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε τα δέοντα. Ο Σεβ. άγ. Σουηδίας αντιφώνησε εγκαρδίως, κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε το πλήρωμα της εκκλησίας.

Μετά την διανομή του αντιδώρου επακολούθησε δεξίωση, όπου όλοι υπέβαλαν τα σέβη τους και ευχήθηκαν τα χρόνια πολλά στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Κλεόπα.

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi

29 Ekim 2023 Pazar, İsa Mesih’in talebelerinden olan Aziz Kleopa’nın da anıldığı ayin İsveç ve Skandinavya ülkeleri Rum Ortodoks Metropoliti Sayın Kleopa riyasetinde Arhimandrit Timotheos ve Diyakos Varnavas’ın da katılımıyla gerçekleşmiştir. Ayin sonunda Metropolitimiz Sayın Atenagoras misafirimizi sıcak sözlerle cemaate tanıtarak çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmiştir.

Sayın Kleopa onuruna verilen resepsiyon ile Pazar buluşmamız sona ermiştir.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ