19.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο καθηγητής Εμμανουήλ Καραγεωργούδης εξελέγη Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Φως Φαναρίου

Ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Εμμανουὴλ Δ. Καραγεωργούδης, εξελέγη παμψηφεί Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής.

Ο καθηγητής Εμμανουήλ Καραγεωργούδης συνέβαλε τα μέγιστα στην συνεργασία της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τις οποίες υλοποίησε με επιτυχία.

Είναι αυτός που παρουσίασε, με σχετική ομιλία του, τον Τιμητικό Τόμο της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. για την τριακονταετή Πρωθιεραρχική Διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Α’, στην επίσημη εκδήλωση επίδοσης του Τόμου στον Πατριάρχη, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο νέος Κοσμήτωρ, επίσης, εκφώνησε βαρυσήμαντη ομιλία με τίτλο: «Έπαινος Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ επί τη αναγορεύσει αυτού ως επιτίμου διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών». Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ, ο πρώτος τη τάξει των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022.

Επίσης, ο νέος Κοσμήτωρ συνέβαλε καθοριστικά στην διοργάνωση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Χαλκηδόνος, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη πέρυσι και φέτος (Οκτώβριος 2023), με ιδιαίτερη επιτυχία.

Είναι ευχή όλων μας η θητεία του καθηγητή Εμμ. Καραγεωργούδη στην Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. να αποφέρει και άλλους καρπούς συνεργασίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με την Μητέρα Εκκλησία.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ