17.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος για τον Covid – 19

09 Φεβρουαρίου 2022

Υπό του Καθηγουμένου Ι. Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους Αρχιμ. Αλεξίου, αποκλειστικά για τον «Εθνικό Κήρυκα»

Την πανδημία του Covid-19, ανεξάρτητα της προελεύσεώς του, την θεωρώ μία δοκιμασία στο ανθρώπινο γένος κατά παραχώρησι Θεού. Παραχώρησι δεν σημαίνει θέλησι, αλλά ανοχή.

Έτσι, βρεθήκαμε όλοι ενώπιον μιας οδυνηρής πραγματικότητος, να μετρούμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς, πρόσωπα προσφιλή και αγαπητά.

Διάφορες φωνές, θέλησαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο, με αποτέλεσμα να προέλθει σύγχυσι και διχασμός στον κόσμο.

Οι θεσμικοί φορείς εγκαίρως μας ενημέρωσαν για την πορεία της νόσου και τα μέσα αντιμετωπίσεώς της.

Είναι απορίας άξιον πώς ένα θέμα υγείας μεταβλήθηκε από μερικούς, σε κριτήριο πίστεως. Την στιγμή μάλιστα που η κορυφή της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απ’ αρχής δήλωσε πως από τον ιό δεν κινδυνεύει η πίστι μας, αλλά κινδυνεύουν οι πιστοί, και μας προσκάλεσε να αντιμετωπίσουμε την νόσο εφαρμόζοντας τους κανόνες των ειδικών και κάνοντας το εμβόλιο, το οποίο και πρώτος το έπραξε.

Η επιβλητική Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Ορους. Μοναχοί και προσκυνητές αναμένουν την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

Επίσης, και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεφάνθη, προτρέποντας τους πιστούς να εμβολιαστούν. Το αυτό και οι κρατικοί φορείς, που έχουν την άμεσο ευθύνη για την υγεία των πολιτών.

Δυστυχώς, απέναντι στις συνετές και υπεύθυνες φωνές των αρμοδίων αντιτάχθηκαν οι ανεύθυνες φωνές διαφόρων, διχάζοντας τον λαό, με συνέπεια να χάνονται ψυχές προώρως και να διαιωνίζεται ο ιός με τις μεταλλάξεις του, εφόσον ευρίσκει έδαφος ανοχύρωτο.

Ο εμβολιασμός είναι καθολικός για όλους τους ανθρώπους, Χριστιανούς και μη. Ποιος λοιπόν ο λόγος να μεταδίδεται, όπως διακηρύττουν μερικοί, ο αντίχριστος, στους μουσουλμάνους, στους ινδουιστές, στους ειδωλολάτρες, παντού;

Και στο Άγιον Όρος, υπάρχουν φωνές ανυπακοής στα κελεύσματα της Εκκλησίας και της επιστήμης, δυστυχώς, και θρηνούμε και εδώ απώλειες.

Η Εκκλησία συνοδικά αποφαινομένη, δεν κάνει λάθος. «Κρατείτω η γνώμη των πολλών.»

Λυπούμεθα που ένα θέμα υγείας το ανήγαγαν σε δογματικό θέμα, για να λέγουν μερικοί πως όσοι εμβολιασθούν, δεν θα σωθούν… Πόσο βλαπτική και επιπόλαια κρίσι!

Η θεία Χάρις με τις ταπεινές και εγκάρδιες προσευχές των πιστών, και η υπακοή μας στις προτροπές των υπευθύνων της Εκκλησίας και της Πολιτείας μας, θα φέρουν το ποθούμενο τέλος της θανατηφόρου αυτής πανδημίας, που μαστίζει τον πλανήτη μας.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι όπως για κάθε ασθένεια σωματική καταφεύγουμε στον ιατρό και ακολουθούμε την θεραπευτική αγωγή που μας δίδει, γιατί όχι και στον ιό αυτό που αποδεκατίζει τόσες ανθρώπινες υπάρξεις, να μη χρησιμοποιήσουμε το φάρμακο που μας έδωσε ο Θεός διά της επιστήμης, για να περιορίσουμε την επέλαση της πανδημίας;

«Στώμεν καλώς» αδελφοί, και μη παντί πνεύματι πιστεύετε, αλλά τι λέγει ο Κύριος διά μέσου της Εκκλησίας, και όχι των μεμονωμένων ανευθύνων φωνών.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ