ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Σ Ν Ε Ο Χ Ω Ρ Ι Ο Υ
Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε και φέτος στην Κοινότητά μας, ο συγχωριανός μας Άγιος Θεόδωρος, ο Βυζάντιος, με αφορμή το θαύμα που έκανε το έτος 1832, σώζοντας ολόκληρο το νησί της Λέσβου από την θανατηφόρο ασθένεια της πανώλης. Οι λατρευτικές συνάξεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή κλήρου και λαού.
Το Σάββατο 2 Μαΐου 2026, τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου, στον γυναικωνίτη του Ιερού Ναού μας, πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τόν Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικό Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου.


Ακολούθησε, μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα, μία θαυμάσια δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα και έτσι δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των ενοριτών μας.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή του Παραλύτου, 3 Μαΐου 2026, τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του ιδίου Αρχιερέως. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητάς μας και διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος Φώτιος Πουλόπουλος. Πριν από την Απόλυση, ο Ιεράρχης κήρυξε τον θείον λόγον και ευχήθηκε τα δέοντα προς όλους.
Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στην Κοινοτική αίθουσα και ανταλλαγή εορτίων ευχών.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ





