Free Porn
xbporn
20.1 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Λουκά στο Μπέρμιγχαμ

Μετά πάσης λαμπρότητος και μεγαλοπρεπείας εωρτάσθη η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά εις την ομώνυμον πανηγυρίζουσαν Κοινότητα του Μπέρμιγχαμ. Των ιερών ακολουθιών και της πανηγύρεως προεξήρχεν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος υπό πλειάδος κληρικών της περιοχής.

Κατά τον πανηγυρικόν Εσπερινόν ετελέσθη η καθιερωμένη Αρτοκλασία, ενώ τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Stephen Maxfield. Την κυριώνυμον ημέραν ωμίλησεν ο Θεοφιλέστατος, αναπτύξας το πολύπλευρον έργον και την προσφοράν του Αποστόλου Λουκά εις την Εκκλησίαν.

Αξιοσημείωτον τυγχάνει ότι ετέθη προς ευλαβή προσκύνησιν των πιστών απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Λουκά, το οποίον ευγενώς προσέφερε πέρυσι η Ιερά Μητρόπολις Κιτίου και εκόμισεν εις την Κοινότητα του Αποστόλου Λουκά Μπέρμιγχαμ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ότε ευρίσκετο εις Κύπρον προσκεκλημένος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου.

Αι εορταστικαί εκδηλώσεις ωλοκληρώθησαν την Κυριακήν, 20ην Οκτωβρίου 2024. Επίσημα γεύματα παρετέθησαν τόσον την Παρασκευήν, 18ην Οκτωβρίου, όσον και την Κυριακήν, 20ην Οκτωβρίου.

Εις τας λατρευτικάς συνάξεις και τας λοιπάς εκδηλώσεις παρέστη πλήθος ευσεβών προσκυνητών, ως και αι προξενικαί αρχαί της πόλεως του Μπέρμιγχαμ, εκπρόσωποι των γειτνιαζουσών κοινοτήτων και έτεροι επίσημοι.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ