Free Porn
xbporn
21.6 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Η πανήγυρις του Οσίου Γάλλου στην ενορία της ομωνύμου πόλεως της ΒΑ Ελβετίας

Με ιεροπρέπεια και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη προεωρτάσθη η μνήμη του Οσίου Γάλλου την Κυριακή, 13η Οκτωβρίου τρ.έ., πλησιέστερη Κυριακή προς την κυριώνυμη ημέρα (16η Οκτωβρίου) της πανηγύρεως. Ο Όσιος Γάλλος, φωτιστής των Ελβετών της ΒΑ Ελβετίας, έζησε τον 7ο αιώνα και ανεδείχθη ο πολιούχος άγιος του καντονίου και της πόλεως του St. Gallen, όπου εδρεύει η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, στις βορειοανατολικές εσχατιές της χώρας πλησίον της λίμνης της Κωνσταντίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Αρχιδιάκονό του κ. Γαβριήλ Baratashvili και τον κ. Αθανάσιο Γιαννίκη, φοιτητή εκ των τελειοφοίτων του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του Σαμπεζύ, μετέβη στην πόλη του St. Gallen και ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στην ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την παραβολή του Καλού Σπορέως, ανεφέρθη στον βίο του Οσίου Γάλλου, η εορτή του οποίου είναι πλέον η δεύτερη πανήγυρις της ενορίας, επήνεσε τον Ιερ. Προϊστάμενο του ιερού ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Δαμασκηνό Κασσώτη και τους εκλεκτούς συνεργάτες του για τα εργα εξωραϊσμού του ναού και των παρακειμένων βοηθητικών χώρων, εστήριξε πνευματικώς τον φιλάγιο λαό της ακριτικής ενορίας της Μητροπόλεως και ανεκοίνωσε ότι τα θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου, του τιμωμένου επ᾽ονόματι του Οσίου Γάλλου, θα τελεσθούν, Θεού θέλοντος, στις αρχές του νέου έτους.

Πλήθος ευλαβούς λαού, παρά τις φθινοπωρινές σχολικές διακοπές, κατέκλυσε τον Ναό, τιμώντας τον Άγιο της περιοχής τους. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε εορτή στο προαύλιο του ναού και στην ενοριακή αίθουσα με παράθεση τοπικά εδεσμάτων. 

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Οσίου Γάλλου, Τετάρτη, 16η Οκτωβρίου, θα τελεσθή ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό του προσκληθέντος από την ενορία Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουδουμά Κρήτης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Μακαρίου.

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ