Free Porn
xbporn
21.6 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

“Ανθολογία Όρθρου” υπό Σταύρου Σαραντίδη

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του “Ἐν Ἀθήναις” Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, Μελαντίας 54-56, Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του καινούργιου μουσικού βιβλίου Ανθολογία Όρθρου υπό Σταύρου Σαραντίδη (εκδόσεις «Απαρχή»).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Σταύρος Σαραντίδης – Μουσικολόγος / Μελοποιός

Νικόλαος Ανδρίκος – Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

π. Ιωσήφ Κουτσούρης – Διδακτικό προσωπικό ΣΜΥΚ / Υπ. Διδάκτωρ του τμήματος Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Θα αποδώσουν ύμνους οι: 

Γέωργιος Χατζηχρόνογλου, Άρχων Υμνωδός της ΜτΧΕ

Κωνσταντίνος Μπιλάλης

Παύλος Χάρης

Χορός Ψαλτών “Ενήχημα” υπό τη διεύθυνση του π. Σωτηρίου Κουτσούρη.

Το νέο αυτό βιβλίο, με τίτλο «Ανθολογία Όρθρου – Σταύρου Σαραντίδη», δεν είναι απλώς μια συλλογή εκκλησιαστικών ύμνων αλλά μια ζωντανή έκφραση της βυζαντινής ψαλτικής παράδοσης.

Στις σελίδες του, ο Σταύρος Σαραντίδης μας παραδίδει πρωτότυπες μελοποιήσεις, προσεγγίζοντας τη βυζαντινή μουσική με δημιουργική ανανέωση. Οι συνθέσεις του διαπνέονται από σεβασμό στην παράδοση, ενώ ταυτόχρονα φέρουν μια φρέσκια ματιά, γεφυρώνοντας το παλαιό με το νέο. 

Ο Σταύρος Σαραντίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1980. Είναι απόφοιτος του παιδαγωγικού τμήματος της Ανωτάτης Σχολής Μουσικής και Θεάτρου Αννοβέρου (Γερμανία) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική μουσική του παιδαγωγικού τμήματος της Ακαδημίας Μουσικής, Χορού και Εικαστικών Τεχνών Φιλιππούπολης (Βουλγαρία).

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά, ενώ είναι τακτικός ομιλητής σε διεθνή μουσικά σεμινάρια, μουσικολογικά και παιδαγωγικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει μελετήσει την Εκκλησιαστική μουσική δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπηρέτησε στα Πατριαρχικά αναλόγια. Παράλληλα, έχει δώσει συναυλίες ως σολίστ του ακορντεόν, καθώς και με ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει μελοποιήσει έργα Εκκλησιαστικής μουσικής και συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές.

Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, στο Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας, ενώ από το 2008 εργάζεται ως καθηγητής μουσικής (ΠΕ79.01) στη Δημόσια Εκπαίδευση. Το διάστημα 2018-2020 συμμετείχε στην υλοποίηση προγράμματος του ΙΕΠ για την αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης ως συντάκτης του προγράμματος σπουδών και του οδηγού εκπαιδευτικού, ως επιμορφωτής και ως συγγραφέας του διδακτικού εγχειριδίου για το μάθημα της Μουσικής των Εκκλησιαστικών Λυκείων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ