Free Porn
xbporn
22.6 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Πατριαρχικός έπαινος για την προσφορά του Κέντρου Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Το μεσημέρι της Τρίτης, 8 Οκτωβρίου 2024,  η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε την τράπεζα που παρέθεσε προς τιμήν του το Κέντρο Πρόνοιας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, συγχαίροντας τη Δίοικησή του, τους εργαζομένους και όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις του για την στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στην ομιλία του,  o Παναγιώτατος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Ο σημερινός Ομογενής της Αυστραλίας είναι καθ᾽ όλα αξιοσέβαστος και ισότιμος πολίτης της μεγάλης και φιλόξενης αυτής χώρας, συγχρόνως όμως, μοιράζεται τα προβλήματα, τας αγωνίας, τας μερίμνας, τας απογοητεύσεις και τας δυσκολίας της εποχής. Διό και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και το Ελληνικόν Κέντρον Προνοίας δεν περιορίζονται εις την παροχήν οικονομικής και μόνον βοηθείας, αλλά εναγκαλίζονται σχεδόν το σύνολον των εκφάνσεων της συγχρόνου ζωής. Το Κέντρον παρέχει από συμβουλευτικάς υπηρεσίας ψυχολογικής και κοινωνικής στηρίξεως έως και εξειδικευμένα προγράμματα διά την οικογένειαν, τους ηλικιωμένους, την νεότητα, τους ασθενείς αλλά και την διασύνδεσιν με τας κυβερνητικάς υπηρεσίας, ως και πλήθος ακόμη εξειδικευμένων και πρωτοποριακών υπηρεσιών. Η συμβολή του εις τον λαόν του Θεού κατά την περίοδον της πανδημίας, κυρίως με την επί εικοσιτετραώρου βάσεως δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας αγγλοφώνων και ελληνοφώνων, ήτο καθοριστική διά την αντιμετώπισιν της καταθλίψεως και την αποσόβησιν πολλών αυτοκτονιών. 

Διά την όλην προσφοράν και μαρτυρίαν του Κέντρου Προνοίας εκφράζομεν τας θερμοτάτας συγχαρητηρίους ευχάς και προσρήσεις της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και της ημών Μετριότητος προσωπικώς προς τον ιερώτατον αδελφόν Αρχιεπίσκοπον κ. Μακάριον, υπό την ευλογίαν και την υψηλήν επιστασίαν του οποίου λειτουργεί το παρόν έργον, αλλά και προς τον Γενικόν Διευθυντήν αυτού Εντιμότατον κ. Στυλιανόν Μαγδαλόπουλον, όστις με υψηλόν αίσθημα ευθύνης, φόβον Θεού, αυταπάρνησιν και αφοσίωσιν προσφέρει τας πολυτίμους υπηρεσίας του και έχει το γενικόν πρόσταγμα διά την εύρυθμον και αποτελεσματικήν λειτουργίαν του Κέντρου. Βεβαίως, τίποτε εις την Εκκλησίαν δεν είναι έργον ενός ανθρώπου, διότι η Αγία ημών Εκκλησία είναι Κοινότης και κοινωνία προσώπων… Εις το Ελληνικόν Κέντρον Προνοίας εργάζονται με παροιμιώδη προσήλωσιν και φιλότιμον, με ένθεον ζήλον και αφoσίωσιν 287 άνθρωποι και πολλοί άλλοι ακόμη προσφέρουν τας υπηρεσίας των εθελοντικώς εις μόνιμον ή περιστασιακήν βάσιν, προς τους οποίους απευθύνομεν εγκαρδίους και ολόθερμα συγχαρητήρια και ευγνώμονας ευχαριστίας.”

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ